Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Соларно осветление

Новини и обяви

Ако искате прилична, но и функционална лампа за вашите интериор и екстериор, а изискванията да ви да инвестирате само в покупката на самата лампа, не за разходи по работата ѝ, насочете се към соларно осветление.

Какви са предимствата на соларното осветление

Предимството на соларните лампи е, че не трябва да се тревожите за зареждането им или за кабелната им инсталация. Особено заинтересовани трябва да са собствениците на двор без електричество. Стопаните на домашни любимци ще оценят безопасността на ниското напрежение от 12V. Соларното осветление не заслепява, затова е приятно за гледане, други негови предимства са дългият живот, лесната инсталация и евтината поддръжка и работа. Соларните лампи също така са много природосъобразни.


От какво са съставени и как работят

Това е сложно електронно устройство, в ковто главните неща са соларен панел, самозареждаща се батерия, сензор за димиране, LED диоди, сензор за движение и конструкция. Отделните части на осветлението си имат собствен соларен панел, който поема слънчевата енергия през деня, след това я преобразува в електричество и така зарежда батериите ефективно. След като се стъмни, лампата започва да свети.


 

Соларна и LED технология

В днешно време техническият прогрес постоянно се развива. Същото е и при соларните лампи. При по-старите видове ще срещнете реакция към тъмнината, когато лампата се включва и изключва, по-напредналите също имат сензор, който засича движение. Можете да ги използвате за входната врата например. Днес най-модерната и ефективна LED технология за осветление със сензор за движение е тази, която пести електроенергия. Ъгълът на засичане може да бъде до 140° и когато напуснете наблюдаваната зона, лампите се изключват самми. След това има сензор за здрач, което е лампа със сензор за димиране. Щом се стъмни, той автоматично започва да свети и се включва и изключва самостоятелно. Освен това можете да имате соларни лампи с отделен соларен  модул, което също предлага много предимства.  Най-доброто разположение и издръжливост на лампите

Най-подходящото място е където слънчевите лъчи се задържат възможно най-дълго. В днешно време соларните лампи имат силна батерия, така че облачното небе не е проблем. За зареждането на този соларен панел не ви трябва директна слънчева светлина. Те могат да светят приблизително 6 - 8 часа. Зависи от соларните условия, използвания LED източник и от батерията.  

Как работят на практика?

За съжаление соларното осветление няма същото представяне като другите лампи. Употребата му е подходяща предимно за допълнително или декоративно осветление. Този тип лампи са идеални за ориентация в тъмното. С ярки LED диоди можете да постигнете по-добра светимост на соларното осветление, за да осветява по-голямо пространство. Идеално за осветление на различни тротоари, алея за паркиране, басейн, входна врата, за осветление на адреса на къщата и др.Предлагаме класически лампи с щифт за заземяване, висящи соларни лампи, лампиони или прътове, аплици и спотове. Соларното осветление с различни дизайни може да бъде декорация, която идеално ще подчертае вашия екстериор и ще ви служи дори през деня, когато не свети. Много интересни артикули с различни мотиви могат да бъдат разположени в градината ви, където ще направят вас и децата ви щастливи. Ще откриете различни герои, животни, както и различни цветни артикули.

А за по-претенциозните има специални стенни соларни сензорни LED прожектори, които са идеални за стените на двора или за екстериорни стени, и вертикални соларни сензорни LED прожектори, подходящи за алея за паркиране, тераса и градина. Можете да закупите и специални подводни пробектори. Можете да ги използвате в за басейн, езерце или водопад.


Въвеждане в експлоатация

За 12 V лампа ви трябва трансформатор за нисковолтажно осветление (преобразувател AC/DC 230/12V). Можете да го закупите с лампата или отделно. Зареждането е възможно и чрез батерия 12V battery, където няма да ви трябва инвертор и може да се презарежда със соларен панел.

Слънцето и неговата радиация за неизчерпаем източник на енергия, който не ви струва нищо. Ако искате да използвате естествена енергия, слънцето е най-доброто за вас. Чрез него не вредите на околната среда, всичко е безопасно и няма да похарчите сума пари! Освен това, ако ви трябва само лампа, която не само че не заслепява, но и поради естетични причини, соларната лампа е подходящата.


 

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и