Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Филтър

Зареждането на филтъра ...

Щепсели, контакти и конектори

  • Най-продавано
  • Най-често гледани
Следващо най-продавано

Описание на категорията

Щепселите и конекторите са слабото място в една електрическа инсталация. Това е така, защото най-лесно могат да се случат повреди. Това се случва най-често при изгаряне на предпазителите, затова е важно да знаем какви видове щепсели да изберем. Когато решим да монтираме щепсели и контакти с ключ, трябва да се спазват всички технически правила и да се използва щепсел с ключ.


Има няколко основни видове щепсели и те са двуфазни и трифазни щепсели. Спрямо клемата, те са двуполюсни щепсели и двуполюсни щепсели тип „шуко“.  Стандартните щепсели са от първия вид и се употребяват при двуполюсни контакти, най-вече за домакински услуги при напрежение до 220V. Без значение дали е щепсел за скара или готварска печка, трябва при момента на включване да се направи така, че самите щепсели да нямат допир до металните части, по които протича ток. Съществуват и плоски щепсели, щепсели с адаптер по американски тип, но тук говорим вече за разликите в дизайна на щепселите и на захранващите кабели.


Относно конекторите, най-известният е BNC конекторът. Той се използва за видео оборудване и се  предава чрез RF кабел. Можете да ги срещнете най-често във видео интерфейси за предаване на сигнал. Друг тип са USB конектори, които служат за пренасяне на информация от един носител към друг. В днешно време един от най-често срещаните е RJ45 конектор, който се използва в телевизията и автомобилните конектори.

Banner patička

© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и