Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

История на фирмата

За фирмата

Мирела

Започнахте с нас през деветдесетте години, празнувахме заедно новото хилядолетие и влязохме ръка за ръка в третото десетилетие. Благодарим Ви.

Не искаме да се хвалим, но понякога може да изглежда така. Обратното е. Тази статия е преди всичко благодарност, защото Вие, нашите клиенти, ни помогнахте да надминем тридесетгодишния етап миналата година, откакто закупихте първата крушка от нас, която освети едно от домакинствата в Република Чехия. Или не беше крушка? Ще прочетете за това в следващия параграф. Така или иначе, ние изминахме дълъг път с Вас. Във времето и пространството. Доноци се разшири през годините и десетилетията извън пределите на нашата красива страна. Как се случи всичко това? Включете лампата си и тръгнете на приключенско пътешествие с нас.1991 г., тогава започна всичко 

Беше 1991 г. Чехия все още беше част от Чехословакия по това време, а Яромир Ягр, днес на 50 години, достигна Купата на Стенли през първата си година в NHL. Това беше и годината, в която групата Nirvana записа най-известния си албум Nevermind (да, този, в който бебето във водата посяга към доларова банкнота). През същата година Жири Манек има идеята да създаде компания с бизнес намерение да продава керамика, стъкло и порцелан. И наистина беше така през следващите пет години. След това дойде друга съдбоносна година, 1996 г. Жири Манек и неговата компания решават да започнат да внасят лампи в тогава независимата Чехия и да ги продават. И го направиха добре!

През 2003 г. дойде още едно предизвикателство. Имаше такова търсене на продуктите на компанията, че беше необходимо тя да се премести малко по-далеч и затова влезе в големи чешки магазини със своите стоки. Когато компанията стана пълнолетна, през 2009 г., тя отпразнува навлизането си на чешкия онлайн пазар и така стигна малко по-далеч до вас, крайните потребители. Тогава всичко се случи наведнъж. През 2017 г. Жири Манек, който дотогава се занимаваше с бизнес като физическо лице, реши да промени името на Donoci s.r.o., както я познавате сега. Само година по-късно дойде още една новост - продажбата на собствена марка под името Brilagi. И същата година за Donoci s.r.o. е важна и заради навлизането в световния портал на Amazon.

Светим в 25 европейски държави

Обещахме, че няма да ви преведем само през времето, но и през пространството. В момента продуктите на Donoci сияят в 25 европейски страни. За да ви дам представа, това е почти същият брой като броя на настоящите членове на Европейския съюз (27). И къде можете да ни намерите? Ние не копираме на 100% Европейския съюз, но списъкът е дълъг. Например през 2015 г., само преди седем години, бяхме „само“ в Чехия, Словакия, Унгария и Полша. Можете да видите кои други държави са се присъединили с течение на времето на снимката по-долу: Чехия, Словакия, Унгария, Полша, Румъния, Австрия, Италия, Обединеното кралство, Франция, Испания, Словения, Хърватия, Белгия, България, Нидерландия, Латвия, Литва, Естония, Дания, Португалия, Украйна, Финландия, Швеция, Швейцария, Гърция.


Трудолюбиви визионери - кой стои зад Donoci s.r.o.? 

Всеки работник и почасов работник е важен. Но без правилния кормчия, нито един кораб не може да плава в правилната посока. Има само един истински основател, Жири Манек Старши. И тъй като Donoci е основно семеен бизнес, с течение на времето двамата му сина Лукаш и Жири Манек младши се присъединяват към него. Лукаш отговаря за по-нататъшното развитие на компанията и нейния маркетинг. Жири е негов IT директор. Резултатът от тяхната работа говори сам за себе си. Donoci s.r.o. в момента е един от най-големите онлайн търговци на осветителни тела в Централна Европа. И в момента е номер едно в шест държави: Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, Словения и Хърватия.

 

Но не можем да пропуснем всички останали служители. Броят им е нараснал от 2015 г., когато е имало 65 служители, а миналата година са били 200 служители. И с това бихме искали да благодарим на всеки един от тях - както на вътрешния персонал (служители в търговския отдел, счетоводители, специалисти по електронна търговия, служители в продуктовия отдел и други), така и на външния ни персонал, за всичките им усилия и труд. Благодарни сме, че ви има.

Нашият връх

2 000 000 доволни клиенти

750 000 поръчки през 2020

21 000 м2 складова база

42 000 предлагани продукти

2 200 000 налични продукти

220 продавани марки

Малко сантименталност за края

Най-важното от статистиката и посланието оставихме за накрая. Милиони от вас вече са поръчвали нашите продукти поне веднъж. И ние ще ви съобщим нашето виждане. За да обобщим с няколко думи, нашата визия е вашето удовлетворение. И разбира се, ще се радваме, ако се върнете отново в нашия електронен магазин, докато сърфирате в интернет и добавите нашите продукти в количката. И искаме да ви помолим за още нещо. Питайте, пишете, обадете се. Пътят на подобрението води през обратната връзка от вас. Радваме се да получим обратна връзка. И в замяна обещаваме, че ще направим всичко, през следващите години, за да накараме вашия дом (и не само) да заблести.

Вашият екип на Donoci s.r.o.

Автор на статията:

Мирела
Мирела Специалист - клиентски сервиз

Мирела не е само специалист по обслужването на клиентите ни, но е и фен на модерното LED осветление. В статиите си ще ви посъветва как да спестите за ток или как правилно да си изберете крушка. Освен това ще ви даде много идеи и съвети как перфектно да осветите дома и градината си.

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

092919019(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


© 2022 Доноци ООД Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и