Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Общи условия за ползване

Относно покупката

Мирела

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

 

 
Donoci s.r.o.
 седалище: Pražská 2532/4,

Blansko 678 01, Република Чехия

Фирмен идентификатор: 47539569

    за продажба на стоки чрез онлайн магазин

на интернет адрес www.lampite.bg

 

 

 

I. Общи разпоредби:

1. Настоящите Общи условия и правила уреждат взаимоотношенията между Donoci s.r.o. със седалище Pražská 2532/4, Blansko 678 01, Република Чехия, наричан по-долу онлайн магазин www.lampite.bg от една страна и посетителите и Потребители на онлайн магазин, намиращ се на интернет адрес (домейн): http://www.lampite.bg/ (наричан за краткост Сайт) от другата страна.

 

II. Основни понятия:

“ЗЗП” – означава Закон за защита на потребителите.
“ЗЗЛД” – означава Закон за защита на личните данни.
“ЗПУ” – означава Закон за пощенските услуги.
“ПОСЕТИТЕЛ” – означава лице, ползващо функционалностите на сайта.
“ПОТРЕБИТЕЛ” – означава потребител по смисъла на ЗЗП.
“ЛИЧНИ ДАННИ” означава лични данни по смисъла на ЗЗЛД.
“НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ” означава наложен платеж по смисъла на ЗПУ.
"БАНКА” – означава търговска банка или друга финансова институция.
“ОБЩИ УСЛОВИЯ” означава настоящите общи условия.

Надзорни органи:

- Комисия за защита на личните данни 

- Комисия за защита на потребителите

  

 III. Регистрация:

1. Процедурата по регистрация на сайта е абсолютно доброволна и безплатна.
1.1. Регистрацията е препоръчителна при пазаруване чрез онлайн магазина, като от сайта могат да пазаруват и нерегистрирани потребители, които обаче при всички положения се съгласяват и изцяло приемат и се задължават да спазват настоящите общи условия.
1.2. Сайтът може да бъде разглеждан от посетителите свободно, без да е необходима регистрация.
1.3. При регистрация полетата, които са задължителни за попълване са отбелязани със звездичка. При успешно приключване на регистрацията ползвателят ще получи потребителско име и парола, с които ще може да влиза в създадения му в сайта профил. 2.Цялата информация относно предлаганите за продажба чрез онлайн магазина стоки, включително, но не само технически характеристики, снимки, гаранционни условия, начин на употреба и т.н. е предоставена от производителя респективно вносителя на съответната стока, като www.lampite.bg не носи, каквато и да е отговорност при невярно, неправилно или неточно представена информация, вярна информация представена по заблуждаващ начин, при разминаване между представеното фактическо и действителното положение, както и при печатни грешки.

  

IV. Цени. Плащане. Доставка:


1. Всички представени в сайта цени са в български лева и са валидни единствено и само към момента на публикуването им, като www.lampite.bg си запазва правото без предупреждение да ги променя по всяко време.
1.1. Представените в сайта цени на стоки са крайни и включват всички данъци и такси, включително и цената за доставка, която се извежда на отделен ред.
2. Ползвателят може да заплати цената на поръчана от онлайн магазина стока, като използва по свой избор един следните способи:
2.1. Наложен платеж
2.2. Плащане с дебитна/кредитна карта.
2.3. Независимо от избрания способ, всички плащания се извършват само в български лева.
2.4. При избора на начин на плащане и потвърждаването на поръчката, потребителят се задължава да заплати крайната ѝ цена. След заплащането, системата на електронния магазин изпраща имейл, потвърждаващ получаването на поръчката.
2.5. Поръчките се смятат за успешно завършени и обвързващи само след успешно плащане чрез виртуалния ПОС терминал или с банков превод. При неуспешно плащане поръчката остава в потребителската сметка за срок от 10 дни. След изтичането на срока поръчката бива изтрита. Статусът на поръчката може да се следи в реално време през потребителската сметка.
 2.6. Изпълнението на поръчката може да бъде забавено поради някоя от следните причини:
Липса на наличност на поръчаната стока; Неуспешно плащане от страна на Потребителя; Грешен или непълен адрес за доставка или телефон за контакт с Потребителя.
2.7. В случай на плащане чрез “наложен платеж” при доставката купувачът получава от куриера експедиционна бележка/фактура, в която е посочена поръчаната стока с дължимата за нея продажна цена, товарителница от избраната куриерска фирма с дължимата сума по доставката. Купувачът предава на куриера сума равна на общата сума (включваща цената на стоката и цената на доставка). Информация за цената на доставката може да се получи от официалната ценова листа на избрания куриер за доставка.
3. Договорът за продажба от разстояние между lampite.bg и ползвателя се счита за сключен от момента на потвърждаване на конкретната поръчка от страна на lampite.bg.
4. Доставката на поръчана чрез онлайн магазина стока се извършва с куриер.
4.1. Доставки се извършват само на географската територия на Република България, което изключва доставки в български задгранични дипломатически мисии, посолства, кораби и самолети под български флаг и др., които според нормите на международното право се считат за част от територията на Република България.
4.2. Сроковете за доставка на поръчани чрез онлайн магазина стоки са различни в зависимост от избрания доставчик, но при всички положения са в рамките на до 7 работни дни.
4.3. Стоките се доставят на получателите чрез услугите „до врата” или „до офис на доставчика” - на ръка и срещу подпис, като по-големите пратки (по преценка на лицето, извършващо доставката) се доставят до входа на сградата. При невъзможност или затруднение за връчване лично на адресата, пратките се връчват както следва:
За служебен адрес – на лице с месторабота на адреса, като се отбелязват името и длъжността/отдела на лицето, получило пратката.
За домашен адрес – на член от домакинството, като се отбелязват името на лицето, получило пратката, и връзката му с получателя. 

4.4 След създаване на поръчка, клиентът ще получи линк за проследяване на пратката. В случай че пратката излиза да е доставена, но клиентът не я е получил, той е длъжен да уведоми подателя на пратката възможно най-скоро, не по-късно от 5 дни след посочената дата на доставка в проследяването при куриера.
4.5. При невъзможност за връчване на пратката при първо посещение, не по вина на нашия онлайн магазин или куриера (в случай, че няма никой на адреса) лицето, извършващо доставката, оставя известие, в което посочва телефон за връзка, на който получателят следва да се обади в срок от три работни дни, за да бъде уточнен нов срок за извършване на доставката.
4.6. При невъзможност за връчване на пратката и при второ посещение, не по вина на lampite.bg или куриера, договорът за продажба от разстояние автоматично се прекратява, като в този случай, като санкция за неизпълнението му от страна на купувача, lampite.bg задържа всички заплатени от купувача суми.

4.7. При получаването на стоката потребителят е длъжен незабавно да я прегледа и в случай, че констатира явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи, незабавно да информира лицето, извършващо доставката. Купувачът е длъжен да провери дали е получил поръчаната бройка артикули, докато ги взима от куриера. В случай че има несъответствие трябва да се свърже с нас възможно най-скоро (в рамките на 2 работни дни най-много), за да започнем да разрешаваме случая и да се погрижим за несъответствията. Ако не направи това, вещта се смята за одобрена, като потребителят губи правото по-късно да претендира, че стоката му е доставена с явни недостатъци, липсата на някои от придружаващите я аксесоари или на които и да е от изискваните от българското законодателство документи.
4.8. Потребителят се задължава да поддържа актуална личната си информация и да нанесе своевременно промени, относно смяна на адрес, телефонен номер, електронна поща. lampite.bg не носи отговорност за недоставени поръчки, поради неактуална информация и повторното им изпращане се поема от потребителя.
4.9. Купувачът придобива собственост върху стоката в момента, в който се плати пълна покупна цена на стоката и стоката бъде поета от купувача. 


V. Отказ на поръчка и възстановяване на платената цена. Рекламации:


1. Потребителят може да откаже поръчката си преди тя да бъде подготвена за доставка чрез куриер или доставена на адреса, посочен от потребителя.
2. Потребителят има право, без обезщетения и без да посочва причина, да върне получената стока в срок до 14 дни, считано от деня на получаването ѝ.
2.1. В този случай Потребителят трябва да върне стоката в запазената оригинална опаковка, с ненарушена цялост и неизползвана, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП.
2.2. При неизпълнение на тези условия, онлайн магазинът ни запазва правото си да откаже да приеме върнатата стока и съответно да не възстанови пълната сума, платена от потребителя.

2.3. Купувачът - Потребителят - има правото да се откаже от договора за покупка. Ако купувачът е предприемач и е предоставил идентификационен номер или ДДС номер в поръчката си, тогава той вече не е потребител. Поради това, според Регламент  1829 от Гражданския кодекс, той няма правото да върне продуктите в срок от 14 дни, считано от деня на получаване на поръчката.
2.4. Законният гаранционен срок е 24 месеца. Ние обаче гарантираме удължен гаранционен срок от 36 месеца. Гаранцията важи за всички осветителни тела, с изключение на крушките.

2.5 В случай на отказ от договора, купувачът се задължава да върне продуктите в срок от четиринадесет (14) дни от дата на получаване, като поема всички транспортни разходи, включително и в случай че естеството на продуктите изисква специално транспортиране. Продавачът НЯМА да приеме пратки, изпратени с наложен платеж. Всички пратки с наложен платеж или за сметка на продавача ще бъдат върнати към подателя.

2.6 В случай, че цената на стоките е заплатена чрез ваучер за подарък от купувача, продавачът ще върне ваучера за подарък. Ако цената е платена частично под формата на ваучер за подарък, продавачът ще върне парите частично под формата на ваучер за подарък, в съотношението, в което е платена цената.

 

Процедура на рекламация

Ако купувачът иска да направи рекламация на стока, закупена в онлайн магазина www.lampite.bg, той може да използва бързия начин чрез попълване на ФОРМУЛЯРА ЗА РЕКЛАМАЦИИ, като уточни по-специално вида на продукта, неговия код, номер на фактура или номер на поръчка и описание на дефекта. Препоръчително е да включи и снимки, документиращи неизправността. В рамките на два работни дни ще бъде информиран за по-нататъшната процедура на рекламацията или възможността за прилагане на отстъпка.

Aдресът, на който се изпраща заявената стока, е:


Econt/Packeta (COLETARIA.RO), ID 91755874, Офис ЕКОНТ РУСЕ-ДРУЖБА, РУСЕ 7000, бул. Васил Левски 4, телефон за връзка: 0879 922 888


 

Купувачът ще бъде контактиран незабавно (най-късно до 2 работни дни) от служител на отдел рекламации на дадения имейл или телефонен номер.

 

3. При необходимост от връщане на платени с карта суми по договорирани и извършени от нас услуги, това ще бъде направено от нас чрез кредитна транзакция по картата, с която е извършено плащането.

4. Рекламации на закупени чрез онлайн магазина стоки се извършват по правилата на ЗЗП и съобразно сроковете и условията на търговската им гаранция.

5. Продавачът предупреждава купувача, че реалните цветове на продуктите може леко да се различават от цветовете на снимките в зависимост от настройките и вида на вашия монитор/телефон. Реалните цветове на продуктите са посочени в описанието на тези продукти.

 

VI. Други:


1. Защита на личните данни - с приемането на настоящите общи условия ползвателят дава безсрочното си изрично и безусловно съгласие, до евентуалната му изрична писмена отмяна, предоставените от него лични данни да бъдат събирани, съхранявани, обработвани и използвани от lampite.bg, но не само: дружества извършващи куриерски услуги, банки и др., за целите на изпълнението на договора за продажба от разстояние и доставка на поръчана стока, маркетингови и рекламни цели и анализи на lampite.bg, участие в игри, промоции и томболи организирани от дружеството, както и за всякакви други незабранени от законодателството цели.

2. Онлайн магазинът ни се ангажира да предоставя само услугите обявени в сайта, по начина по който са представени. Цялата информация, представена на сайта, включително, но не само дизайн, наличности, цени и местонахождение на стоките, е валидна единствено и само към момента на представянето ѝ, като lampite.bg си запазва правото по всяко време да я променя без предупреждение. Отговорност на потребителя е да проверява редовно условията за ползване на сайта, както и представената информация за цени, наличности и т.н., за да е своевременно информиран в случай, че в същите са настъпили някакви промени. При всички случаи промяната има действие занапред и не засяга потвърдени от страна на lampite.bg преди извършването ѝ поръчки. В случай, че е необходимо допълнително одобрение от наша страна, то следва да бъде дадено, в противен случай, независимо от потвърждаване на поръчката, същата ще бъде считана за невалидна.

3. В случаите, когато това е необходимо, ползвателите на сайта се задължават да предоставят коректно и пълно изискваните от тях данни. Сайтът ни не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато ползвателят е посочил неверни непълни или неточни лични данни, включително когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес. Задължение на ползвателя е да опазва конфиденциалността на предоставените му от сайта ни потребителско име и парола. Всяка направена чрез онлайн магазина поръчка ще бъде считана от страна на lampite.bg за редовна, ако при направата ѝ са използвани потребителско име и парола, които системата е приела за валидни, независимо от това дали същите са използвани от лице, различно от титуляра или от не овластено лице.

4. При всички положения се счита, че ползвателят, приел настоящите общи условия, е дал своето съгласие сайтът ни да има право да му изпраща информация за промоции, игри, томболи и др.

5. За неуредените в настоящите общи условия въпроси се прилагат единствено разпоредбите на действащото в Република България законодателство.
Приложимият закон, независимо дали поръчката е направена от чужбина (или местоизпълнението и е в чужбина), е винаги и единствено само българският, към момента на последната отразена промяна на настоящите общи условия.

6. Купувачът има право да добави преглед на поръчаната стока към сайта на продавача при условията, уточнени в параграф 7., за което бива уведомен по имейла след закупуването на стоката от продавача.

7. Купувачът може да добави прегледа или чрез своя потребителски профил, както е дефинирано в член 2 от Общите условия, ако вече има профил или го е създал чрез връзката в имейла, предоставен в предходния параграф след вписване на неговото/нейното име, фамилия и имейл адрес. Продавачът информира купувача, че личните данни на купувача, въведени от купувача при добавяне на рецензия, се обработват от продавача, за да изпълни законовото задължение на продавача да гарантира, че публикуваните отзиви идват от потребители, които действително са използвали или закупили продукта, тъй като рецензията е публикувана в уебсайта на продавача. Купувачът има право да поиска от продавача да спре обработването на личните данни на купувача за тази цел и продавачът ще се съобрази с тези искания незабавно, но в този случай продавачът ще премахне добавената от купувача рецензия на своя уебсайт. Купувачът признава това.

8. Продавачът има право да изтрива отзиви, които не са свързани със стоките, закупени от купувача от продавача. Продавачът си запазва правото да изтрива отзиви, които не оценяват самия продукт, или отзиви, които съдържат вулгарни изрази, обидно и расистко съдържание, политически мнения, връзки към други уебсайтове или лош морал.

Жалбите на потребителите се обработват от продавача чрез формуляра за контакт. Продавачът изпраща информацията за състоянието на жалбата на имейл адреса на купувача.

 


VII. ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ


 10.1. Ако отношенията, установени с договора за покупка, съдържат международен (чужд) елемент, тогава страните се споразумяват, че отношенията се уреждат от българското законодателство. Това не засяга правата на потребителите съгласно общообвързващи правни разпоредби.

 

10.2. Ако някоя от разпоредбите на Общите условия е или стане невалидна или недействителна, разпоредба, чието значение е възможно най-близко до невалидната разпоредба, замества невалидната разпоредба. Недействителността на една разпоредба не засяга валидността и ефективността на другите разпоредби.

 

10.3. Договорът за покупка, включително условията и реда, се архивира от продавача в електронен вид и не е достъпен.

 

10.4. Стандартният формуляр за отказ от договора за покупка е приложен към Общите условия.

 

10.5 Данни за контакт на продавача: адрес за доставка Pražská 2532/4, Blansko 678 01, CZ, телефон 092919019. 

10.6 Адрес за връщане на пратка в България:

Econt/Packeta (COLETARIA.RO), ID 91755874, ж.к. Чародейка - север, ул. Тодор Икономов, бл. 213, Русе 7000, България 
В град Бланско на
 31. 3. 2020

Автор на статията:

Мирела
Мирела Специалист - клиентски сервиз

Мирела не е само специалист по обслужването на клиентите ни, но е и фен на модерното LED осветление. В статиите си ще ви посъветва как да спестите за ток или как правилно да си изберете крушка. Освен това ще ви даде много идеи и съвети как перфектно да осветите дома и градината си.

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

092919019(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


© 2022 Доноци ООД Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и