Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Как да осветим плувен басейн?

Екстериор

отговори:

Решихте да си вземете нов басейн или пък вече имате такъв? Всеки басейн трябва да бъде подходящо и безопасно осветен.

Ако си купувате нов басейн, имате повече опции за аранжиране на екстериорни лампи във и около него. Но определено можете да планирате осветлението за басейн дори да сте го забравили и искате да го направите сега. Лампите за басейн и тези около тях са много важни. Безопасността винаги е на първо място. Но трябва и да ви е удобно и лампичките за басейн да добавят блясък.Когато купувате нови лампи за басейн, дизайнът също е много важен. Но безопасността винаги е на първо място. Поради факта, че тези лампи за басейн ще бъдат постоянно потопени във вода и друга влага, трябва да го обмислите много сериозно. Трябва да се фокусирате върху високата IP защита. Идеални са лампите със защита поне IP 65. Но колкото по-висока е защитата, толкова по-добре. Осветление с подобна IP защита е подходящо за басейна и обкръжението му. Не трябва да се тревожите за факта, че ще има токов удар с лампите в басейна или ще някак ще застрашите безопасността си.Подходящи варианти са например някои от сериите LED осветление или подобни екстериорни лампи. Всичко зависи от вашия вкус и вида басейн, който имате. Подходящото оформление също играе много важна роля, тъй като е важно къде се намирате в басейна. Затова всеки негов ъгъл трябва  да бъде осветен. Най-добре е да поставите лампите отстрани и да спазвате значителна дистанция между тях. Лампите трябва да са разположени идеално около целия басейн. Ако имате по-голям басейн, за който трябва да използвате стълби, тогава трябва да сложите лампи и около стълбите за безопасно влизане. Въпреки това не препоръчваме да извършшвате инсталацията им самостоятелно. Нужно е да оставите тази работа на експерт, за да може всичко да отговаря на стандартите за безопасност и вие и семейството ви да бъдете защитени. 


Обкръжението на басейна и пътеката до него

Осветлението за басейн определено е важно. Въпреки това първо трябва да стигнете до басейна, а това е причината да осветите и заобикалящата го среда и цялата пътека, която ви отвежда до него. Обкръжението му може да се освети със соларни лампи.

Лампите за алея за паркиране са подходящи за пътеката до басейна. По отношение на дизайна на цялата площ е добре да сложите и малко градински лампи около басейна. Опитайте се да ги поставите на значително разстояние от самия басейн. Те не трябва да са прекалено далеч, за да може да изпълнят първоначалното си предназначение - осветление на зоната на басейна. 


Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и