Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Осветление за стълбище - гаранция за безопасност

Новини и обяви

Стълбищното осветление ще се грижи за всичките ви стъпки през следобедите и нощите. И също така ще служи като красива дизайнерска украса.

Може би за първи път чувате за това, но стълбищното осветление е нещо, за което определено трябва да помислите. Вътре ще ви помогне да стигнете безопасно от един етаж на друг през нощта. А може и да се нареди по стълбите пред къщата и да впечатли идващите посетители със своята изобретателност. Но може да изглежда красиво и в двата случая.

Всяко стъпало е от значение 

За стълбищното осветление е идеално да осветите всяко стъпало. Трябва също да добавим, че правилното разположение и ъглите, от които ще го осветите, са много важни. Необходимо е да избягваме стълбището да ни заслепява, също така не е желателно да се образуват сенки върху равни повърхности, които могат да ни объркат и тогава да не знаем къде точно да стъпим.


Изберете броя на лампите според дължината на стълбите 

Трябва да изберете броя на стълбищните лампи според дължината на стълбището. Не забравяйте, че трябва да осветите особено първото стъпало на всяка от неговите секции. Ще помогне на вас и например на вашите посетители да се ориентират във височината му. По този начин можете безопасно да стъпвате по стълбите.

Какъв тип лампи да изберете?

Преди да изберете конкретни лампи, помислете за видовете и тяхното разположение. Има два варианта къде да ги монтирате: по ръбовете на стълбите или по страничните стени. За стълбищно осветление са най-подходящи три вида осветителни тела: аплици, LED ленти и лампи за ориентация.

В наши дни все по-популярни са LED аплиците. Предимството им е, че обикновено са малки и освен това благодарение на по-ниската им консумация ще спестите пари за електричество. И накрая, те са наистина лесни за инсталиране и много издръжливи.

LED лентите са друг вариант след аплиците. Те също са чудесен избор, особено поради две причини: енергийно ефективни са и осветяват равномерно цялото стълбище. Както и при LED аплиците, монтират се много лесно, тъй като съдържат самозалепващ слой, който улеснява монтажа им. Аксесоарите включват и дистанционно управление, с което можете да променяте цветовете и интензитета на осветлението.

Третият ни вариант са лампите за ориентация. Те могат да светят през цялата нощ или да работят на принципа на детектора за движение (сензор). Така те се включват всеки път, когато засекат някой, решил да слезе или да се качи по стълбите. Плюс е, че могат и да се изключват автоматично и не харчат излишно ток. Това предимство се подкрепя и от факта, че те използват енергоспестяващи LED диоди за осветление.

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и