Безплатна доставка при покупки над 180 лв.

60 дни за връщане

Експертни съвети

+359 24928465

Вход / Регистрация

0

0,00лв.

Вашата количка е празна.

Пазарувайте за още 180,00лв. и ще получите БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Как да изберем полилей за хола и спалнята?

Време на четене 3 минути
Всекидневна и спалня

Наличието на полилей в хола и спалнята е почти задължително. Нека да видим как да изберем правилния.

Полилей за хол и всекидневна

Когато избираме основното осветление за всекидневната, се фокусираме най-вече върху визуалния аспект. Това е важно, защото трябва полилеят да ви харесва и да не ви разтройва всеки път, когато минавате около него, защото не можете да го гледате. Как ще изглежда полилеят в хола е съществена част от правилния избор. Без съмнение. Зависи и от цялостния дизайн на обзавеждането и мебелите.

Ако в тепърва строите къща си, имате перфектната възможност да повлияете на мястото, където бихте искали да се намира полилеят. Ако планирате да имате само едно централно осветително тяло, най-добре е да го поставите в средата на стаята. Това е достатъчно, ако холът ви наистина е малък. В противен случай е добре да поставите повече лампи. Това не означава само добавяне на различни лампи към основното осветление. Много от вас имат и хол и трапезария в едно. Тази част от хола също заслужава своя полилей. Той обикновено се поставя над масата за хранене. Тук можете да използвате по-слаба крушка, отколкото в друг полилей, така че да не ви свети прекалено силно в очите.

Полилеят - този, който се приема за основен или централен, трябва да ви служи за всички задачи, които обикновено вършите в хола. Затова трябва да помислите какво искате да осветите. Например гладенето, знаем, че всеки обича да глади точно тук, в хола и пред телевизора. Дори и при гладенето, също можете да съсипете очите си при лошо осветление. Следователно е необходимо да изберете достатъчно силна лампа. Що се отнася до електрическите крушки, тук най-често ще попаднете на препоръката за топъл бял цвят, което освен други практични функции създава и приятна атмосфера. Полилей в хола може да си позволите, ако имате достатъчно висок таван. Ако нямате, възможно е да използвате различни спотове, лунички, плафони или осветителни тела за вграждане, които също могат да изглеждат много добре. Освен това, ако обичате приятна атмосфера в полутъмнина, можете да си купите димируем полилей и сами да избирате интензитета на светлината.

 

Полилей за спалнята

Що се отнася до осветлението в спалнята, и тук важи същият съвет при избора на крушки. Най-добре е да използвате такава, която излъчва топла бяла светлина и не свети прекалено рязко, но в същото време перфектно осветява пространството. Обикновено туккато централна лампа е достатъчно да има само един полилей или само една друга лампа. Тя трябва да бъде поставена в средата на стаята, така че светлината да бъде равномерно разпределена. Ако искате да поставите повече осветителни тела в спалнята, винаги се уверете, че прилагате същото правило. Тоест, да не осветявате само част от стаята за сметка на останалото пространство. Със сигурност тук ще пробвате дрехи или ще се гримирате. Сянка или тъмнина биха били много неприятни. Следователно крушката трябва да е достатъчно силна, но не и остра. По отношение на избора, отново зависи от дизайна на цялата стая.

Независимо дали става въпрос за полилей за спалня или полилей за всекидневна, при нас можете да намерите това, което ви е необходимо при всеки дизайн на стаята. Класическивитражен или винтидж. Но също така, за по-пищните и луксозни спални и всекидневни имаме кристални полилеи. Важно е всичко да е с вкус и да си пасва, за да се чувствате комфортно и приятно.


Автор на статията:

Препоръчителни продукти