Вход
Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 150 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Как да изберем полилей за кухнята?

Осветление за кухня
Отговор:
МирелаМирела

отговори:

Предложенията за кухненски полилеи днес са много широки. Можете да си купите, например, в естествен стил в ратан или обратно, в модерен стил със стъкло и метал.

Търсите приятно и практично осветление за кухнята? Днес на пазара има много широко предложение, така че има от какво да се избира. На първо място, си осветете работната зона (прочетете повече в статията ни Как да изберете осветление под кухненския модул) и след това потърсете лампа за тавана или полилей.

Най-добрият полилей е с регулируема височина
 
Ако имате малка кухня с нисък таван, препоръчваме да изберете осветително тяло, монтирано на тавана, което се опира директно защото визуално разширява помещението. Повечето от днешните кухни обаче са проектирани в по-големи размери и с нормална или по-голяма височина на тавана, така че хората най-често купуват полилеи. Това често се комбинира с вградено осветление или осветление на тавана или стената. Разбира се, всичко зависи от формата и размера на кухнята, важното е да не е тъмно в нито една част от вечерта.

 

Když už byla zmínka o kuchyňském lustru, tak ten se většinou umisťuje nad jídelní stůl. Doporučujeme vybírat takový, který je stahovací, nebo má nastavitelnou výšku (jde zkrátit řetěz). Hlavně v případě stahovacího lustru si tak jednoduše můžete měnit jeho výšku podle potřeby. Obecně platí, že by lustr měl být umístěn těsně nad výškou očí sedící osoby, zhruba 60 cm nad plochou stolu. Dávejte ale pozor, aby žárovka nebyla delší než stínidlo lampy, protože pak by docházelo k oslňování lidí u stolu. 
 
 

Полилей над масата и бара в трапезарията
Що се отнася до външния вид на кухненския полилей, всичко зависи от вашия вкус. Но е добре да запомните, че светлината се вписва в целия интериор и това важи два пъти за кухнята, особено ако е свързана с хола. Не забравяйте, че понякога по-малкото означава повече. Ако имате кухня в селски или ретро стил (предимно тъмни дървени мебели), ви препоръчваме полилеи от естествен ратан или полилеи от витражи Tiffany. За модерна кухня изберете модерни полилеи, които най-често са изработени от стъкло и метал и са висящи. Ако сте почитател на ретро стила, но и на лукса, може да ви харесат кристални полилеи или осветление в рустикален стил.

  

 

Кухненският полилей не се слага само над масата за хранене, но и идеално пасва и над бара. Тогава обикновено е по-дълъг, така че висящ полилей е най-подходящ, което означава, че няколко лампи са поставени една до друга.
 
И още нещо в заключение: Ако се чудите какво ще ви е полезно, особено когато трябва да хармонизирате кухнята с хола (можете да прочетете повече за осветлението в хола в статията Как да изберем осветително тяло за хол). Съветваме ви да изберете осветление от една колекция.

 

Автор на статията:

Мирела
Мирела Специалист - клиентски сервиз

Мирела не е само специалист по обслужването на клиентите ни, но е и фен на модерното LED осветление. В статиите си ще ви посъветва как да спестите за ток или как правилно да си изберете крушка. Освен това ще ви даде много идеи и съвети как перфектно да осветите дома и градината си.

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

092919019(Пон-Пет, 09-16 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

© 2022 Доноци ООД Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и