Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Как да изберем полилей за кухнята?

Осветление за кухня

отговори:

Предложенията за кухненски полилеи днес са много. Можете да си купите, например, в естествен стил от ратан или обратно, в модерен стил от стъкло и метал.

Търсите приятно и практично осветление за кухнята? Днес на пазара има много голям асортимент, така че има от какво да се избира. На първо място си осветете работната зона (прочетете повече в статията ни Как да изберете осветление под кухненския модул) и след това потърсете лампа за тавана или полилей.


Най-добрият полилей е с регулируема височина
Ако имате малка кухня с нисък таван, препоръчваме да изберете плафон, който се опира директно защото визуално разширява помещението. Повечето от днешните кухни обаче са проектирани в по-големи размери и с нормална или по-голяма височина на тавана, така че хората най-често купуват полилеи. Това често се комбинира с вградено осветление, плафон или аплик. Разбира се, всичко зависи от формата и размера на кухнята, важното е да не е тъмно в нито една част от вечерта.

 
 
 

Полилей над масата и бара в трапезарията
Що се отнася до външния вид на кухненския полилей, всичко зависи от вашия вкус. Но е добре да запомните, че лампата се вписва в целия интериор и това важи два пъти за кухнята, особено ако е свързана с хола. Не забравяйте, че понякога по-малкото означава повече. Ако имате кухня в старинен или ретро стил (предимно тъмни дървени мебели), ви препоръчваме полилей от естествен ратан или витражен полилей  Tiffany. За модерна кухня изберете модерни полилеи, които най-често са изработени от стъкло и метал и са висящи. Ако сте почитател на ретро стила, но и на лукса, може да ви харесат кристални полилеи или осветление в старинен стил.

  

 

Кухненският полилей не се слага само над трапезната маса, но идеално пасва и над бара. Тогава обикновено е по-дълъг, така че висящ полилей би бил най-подходящ.
 
И още нещо в заключение: Ако се чудите какво ще ви е полезно особено когато трябва да хармонизирате кухнята с хола (можете да прочетете повече за осветлението в хола в статията Как да изберем осветително тяло за хол). Съветваме ви да изберете осветление от една колекция.

 

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

© 1994-2024 Donoci s.r.o. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и