Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Как да изберем лампа за хола?

Хол и спалня

отговори:

Всекидневната е идеалното помещение за широка гама от осветление. Не се страхувайте да експериментирате, светлината може да върши чудеса.

За да се възползвате максимално от осветлението в хола, не забравяйте да вземете предвид размера на помещението, цвета на стените, килима и пода, също така и вида и броя на прозорците. Често холът е свързан с кухнята, така че е необходимо да се съпостави осветлението в двете зони.


 

За по-ниски тавани в хола изберете повърхностни осветителни тела

Ключова част от всеки хол е полилей или таванна лампа. Ако имате по-малка всекидневна с нисък таван, препоръчваме нисък полилей или лампа монтирана на повърхността на таванаТе дават достатъчно разпръсната в простора светлина и правят стаята оптически по-голяма. Някои повърхностно монтирани осветителни тела са с дистанционно управление, което ви позволява да светите с различни цветове.

 

В случай на голяма всекидневна с по-висок таван, полилеите са по-подходящи. Те изглеждат красиво в средата на стаята или над конферентната маса. Какви полилеи за хола са най-подходящи ли? Зависи от вашия вкус, но е добре да помислите за цялостния вид на хола, просто лампата да не е прекалено голяма и да се впише в интериора, дори да го подчертае. Ако имате дневна, обзаведена в ретро или старинен стил, препоръчваме старинни лампи, ратанови лампи или витражни лампи. Ако предпочитате модерното, дизайнерските полилеи са добър избор. Тези, които обичат лукса, със сигурност ще се зарадват на кристалните полилеи. Обърнете внимание на размера на лампата. Тук не важи, че колкото е по-голяма, толкова по-добре.


Вградени осветителни тела за хубавата атмосфера

За по-големите всекидневни напоследък стават все по-популярни спотовете. Те са интересни с външния си вид, а предимството им е, че могат да бъдат обърнати към различни части на стаята, така че никъде да не е тъмно. Докато луничките се използват за създаване на приятна атмосфера и за осветяване на интериора. Често се използват LED лунички, които са много икономични, а в интериора може да направят чудеса.

 

Както в кухнята, така и в хола, не е достатъчно само едно осветително тяло. Какви други лампи са подходящи за хола? При почивка или четене препоръчваме лампиони. Изборът им е много голям, някои могат да бъдат димируеми или с променящи се цветове. Можете също така да си купите само основа (крака) и към нея да прибавите най-различни абажури, според вашия вкус. Друг вид осветително тяло за в хола са настолните лампи, които са особено полезни, ако имате там и работен кът.


LED ленти около телевизора

В повечето домове телевизорът е в хола и около него е добре да има малко светлина. Големият контраст между тъмната среда и сиянието на екрана притеснява очите. И каква светлина ще пасва на телевизора ли? Можем отново да препоръчаме лампион или настолна лампа. Важно е светлината на вашия телевизор да не се отразява и да не ви пречи, докато я гледате. В момента е много популярно LED осветлението зад телевизора, така че може също да ви помогне да осветите пространството около телевизора с LED ленти, някои от които се и димират. Изберете тези с максимална мощност 40W и топла светлина.

 

Както бе споменато в началото, целта на доброто осветление на хола е да се приведе в съответствие осветлението с интериора и да стане по красиво и приятно за окото. Така че, ако се чудите какво може да ви пасва, купете осветление от една колекция. Ако искате да спестите пари, препоръчваме ви да купувате изгодни комплекти. На по ниски цени, отколкото ако ги купите самостоятелно, може да купите източници на светлина или лампи за вграждане.

 

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

88,90 лв.

69,90 лв.
Налично в склада над 50 бр.
наличен на склад
бр

BG0291

96,90 лв.

73,00 лв.
Налично в склада над 50 бр.
наличен на склад
бр

BG0292

96,90 лв.

88,90 лв.
Налично в склада над 50 бр.
наличен на склад
бр

BG0495

© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и