Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Как да изберем осветление под кухненски модул?

Осветление за кухня

отговори:

При готвене е необходимо да виждате добре. Препоръчваме флуоресцентни лампи и LED ленти за осветяване на кухнята и под кухненския шкаф.

В момента кухнята е център на цялата къща или апартамент и за това има повече изисквания към качественото осветление. Както при повечето видове помещения, не е достатъчно само едно осветително тяло. Полилеите за кухнята,  се поставят най­-често в центъра, или над масата за хранене, в зависимост от конкретната форма и размер на кухнята. Освен това в кухнята трябва да осветите работния плот и тук можем да препоръчаме няколко вида лампи.

 

Флуоресцентните тръби са водещи
Най-често се използват флуоресцентни осветителни тела. По същество това е дълга тънка тръба с флуоресцентно осветление вътре. Разбира се, изберайте дължината според дължината на работната зона, но препоръчваме да не пестите, защото при работата, особено с нож, трябва да видждате много добре. Общият съвет е работната зона да бъде осветена с около 300 лукса (за повече информация за луксовете вижте статията Как да изчислим правилно осветлението на стаята?)
Предимството на флуоресцентните лампи е високата интензивност на светлина върху цялата работна повърхност, дългият живот, безопасност и ниска консумация на енергия. Освен това те не заемат много място, така че са просто подходящи за поставяне под шкафовете. Тези флуоресцентни тръби имат директна връзка или кабелна връзка. И ако ви липсват чекмеджетата на вашия работен плот, можете да си купите и чекмеджета с вградени една или две флуоресцентни лампи . Флуоресцентните осветителни тела са с различна дължина и се контролират от малки странични превключватели, а също така могат да бъдат свързани и към друг линеен превключвател.

 
 

Ако искате повече цветове, изберете LED ленти за под кухненския модул
За да осветите работния плот, можете също така да използвате и лунички, които са най-подходящи, когато се поставят в релса и са в ред. Напоследък използването на LED ленти е много модерно. Има няколко причини за това. На първо място, разбира се е много модерният външен вид и интерактивност, защото с дистанционното управление можете да промените цвета и интензивността им. Но LED лентите имат и практически предимства. Те могат да бъдат закупени с различна дължина (те също могат да бъдат скъсени на маркираните места), така че можете да определите колко голяма ще бъде осветената площ. Малките LED лампички, вградени в лентите, осигуряват много равномерна светлина и въпреки това са много енергийно ефективни.

 
 
 

LED лентите също са много популярни поради лесната им инсталация. Те имат лепящ се слой отдолу, така че лесно можете да ги сложите и без електротехник. Само не забравяйте, че за тяхната функция е необходимо захранване, винаги трябва да имате трансформатор, съответстващ с дължината на LED лентата. Понякога трансформаторът е част от комплекта с LED лентата, ако не, трябва да купите и трансформатор. Приблизителната мощност, необходима за един метър, е 4,8W, така че ще ви е необходим силов трансформатор с увеличаваща се дължина. В нашия онлайн магазин в категорията на LED аксесоари можете да закупите трансформатори за контакти или директно за електрическата мрежа.

 
 
 

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

© 1994-2024 Donoci s.r.o. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и