Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Соларни панели - често задавани въпроси

Екстериор

отговори:

Ето десет въпроса и отговора по темата за соларните панели. Ясно и просто.

В нашата поредица за зелена енергия наскоро говорихме за соларни панели. Обяснихме, че зелената енергия буквално не е ядрена наука. Но определено има и други въпроси, на които можем да Ви помогнем да си отговорите. Така че да започваме.


1)    Каква е цената на един соларен панел?

Цената на един брой соларен панел в нашия онлайн магазин варира от 359,00 до 429,90 лв, в зависимост от неговите параметри.

2)    Колко панела трябва да закупя? 

Тъй като производителността на един соларен панел се е увеличила през последните години, броят на панелите, които трябва да закупите за Вашия дом, също е намалял. Като цяло четири соларни панела са достатъчни, за да имате собствена електроцентрала у дома.

3)    Колко голям е един соларен панел? 

Типичният размер на соларен панел е малко над един метър дължина и по-малко от два метра ширина. Тази информация също може да Ви помогне да решите колко панели да закупите за Вашия покрив (или друго място).

4)    Къде да поставя панелите?  

Покривът на къщата Ви е най-подходящото място, заради слънчевата светлина. Ориентацията на юг е идеална, но също и на югоизток и югозапад. Наклонът на покрива за най-добро представяне на соларните панели трябва да достига стойности между 25 и 38 градуса.

5)    През кой сезон панелите са най-мощни? 

Не е изненадващо, че панелите улавят най-много слънчева енергия през юли, следвани от други топли месеци - май, юни и август. Не е нужно обаче да се притеснявате, че панелите изобщо не генерират енергия през зимата. Най-слабите месеци са ноември, декември и януари.

6)    Каква FVE батерия трябва да взема за соларния панел? 

Можете да закупите всяка батерия за соларния панел. Но трябва да запомните, че трябва да е съвместима с инвертора. Няма да намерите батерия, която се предлага в момента в нашия електронен магазин, но ще намерите голям брой от тях, от които да избирате в мрежата.

7)    Каква гаранция ще получа в Lampite? 

Гаранцията за соларни панели от Lampite е наистина щедра. Самият продукт винаги е с 12 години гаранция. Самият производител гарантира работата на соларния панел за четвърт век, което означава 25 години.

8)    Колко е продължителността на живот на панелите? 

Вече отговорихме частично на въпроса в предишния въпрос. Гарантираната от производителя производителност е 25 години. Въпреки това, нормалната издръжливост на панелите е 30 години или повече.

9)    Мога ли да продавам собствената си слънчева енергия? 

Да, можете да продадете излишъка от слънчевата енергия, която генерирате. Всичко, което трябва да направите, е да изберете подходящ и надежден доставчик, който ще Ви предложи справедливи условия.


Ако все още имате някои въпроси без отговор относно соларните панели, ще се радваме, да ги запишете и да ни ги изпратите.  


Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


© 1994-2024 Donoci s.r.o. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и