Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Соларни панели, сигурност в несигурните времена

Екстериор

отговори:

Соларните панели са ключът към едно самодостатъчно домакинство, без страх от прииждащите сметки за ток.

Слънцето е на мястото си много време преди нас и без него нямаше да ходим по тази планета. Слънчевите лъчи освен че са източник на витамин D, са и източник на енергия. Не само за нас, но и за нещата около нас. Заедно с други природни ресурси, като вятър, вода или геотермална топлина, слънчевата енергия е един от нейните възобновяеми източници (наричани колективно зелено електричество). Те се характеризират с факта, че могат естествено да се обновяват с течение на времето.

Това засяга всеки един от нас. Светът около нас понякога носи предизвикателства. Едното е да намерим начини да намалим разходите си за живот. Виждаме, че сумата на сметките расте, но можем ли да направим нещо по въпроса? Ние можем. Слънчевата енергия е отговорът, който търсите на въпроса как да сте сигурни, че не плащате повече, отколкото бихте искали. Нека направим кратък преглед на това как всъщност работят соларните панели.


Соларни панели – как работят? 

Ако искаме да пишем за това как соларният панел приема слънчевите лъчи и ги преобразува в електричество, това би ни отнело много глави. Така че накратко: соларните панели използват фотоволтаичния метод. Той работи с директно преобразуване на слънчевата радиация в постоянен ток. Медиатор на това явление са фотоволтаичните клетки, които заедно образуват едно звено – фотоволтаичен (соларен) панел. Още не е лесно, нали? Не е. Доказателството вероятно е, че през 1905 г. самият Алберт Айнщайн печели Нобелова награда по физика за обяснение на фотоелектричния ефект. Предимството за нас е, че Айнщайн се е погрижил за всичко сложно. И ние можем да свършим лесната част, която е да изберем правилния соларен панел. Използването на домашни слънчеви панели е наистина лесно. Сега нека поговорим повече за това защо соларните панели си струват.

Купете, поставете, светнете

Вече казахме, че закупуването на соларни панели е финансово изгодно. Но какво означава това на практика? Закупуването на един фотоволтаичен панел струва няколкостотин лева. Но колко са ви необходими, за да обслужват напълно дома ви? Разбира се, зависи от размера на къщата ви. Средно около дванадесет до двадесет панела трябва да са достатъчни. Така че общият размер на инвестициите варира. Но! Възвръщаемостта е много бърза. В сила е простото уравнение – харчите много годишно за електричество без соларни панели (цената на слънчевата енергия е многократно по-ниска), така че ще си върнете всички пари обратно след няколко години.

Не само парите имат значение. Слънчевата енергия е и много екологична. Просто защото няма нужда от нищо освен панелите и Слънцето. Използването на слънчева енергия за вашия дом по добър начин ще ви избави от зависимостта от доставка на електроенергия от мрежата. Така няма да ви се налага да се притеснявате от покачващите се цени и няма да се притеснявате от спиране на тока.

Убедихме ли ви вече, че закупуването на соларни панели си заслужава? Ако отговорът е да, просто кликнете върху нашето предложение от соларни панели, включително и подробностите за тяхното използване, и ги добавете в количката си. За някои от тях предлагаме и количествена отстъпка – колкото повече купувате, толкова по-малко плащате за един панел. А може би вече имате? Тогава остава само да ги поставите на подходящо място. Тъй като имате нужда от пряка слънчева светлина, покривът на вашата къща е най-подходящото решение. По-конкретно южната страна, в идеалния случай с наклон от 25-38 градуса. Но покривът на югоизток или югозапад също не е пречка. Препоръчваме да избягвате северната страна, която не получава достатъчно слънчева светлина. Готово. Сега всичко, което трябва да направите, е да се насладите на първото включване на крушка от вашата домашна електроцентрала.


Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

© 1994-2024 Donoci s.r.o. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и