Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Ретро, което никога не излиза от мода

Осветление на интериора

Ретро осветлението е чудесен избор, ако искате да озарите дома си. Ретро стилът е весел и необуздан.

Следвоенните еуфорични 50', дивите хипита от 60-те, диско бумът през 70-те и пикът му през 80-те. Изричайки думата „ретро“, всички се сещаме за нещо съвсем различно. Но е гарантирано, че мислите на всеки малко или много ще бъдат обхванати от носталгия. Често се връщаме към ретрото. Нека заедно направим кратко пътуване в историята, която се превръща в съвременния свят.

Как да разпознаем ретро стила?

Първо най-важното: ретро стилът не е ограничен от конкретна дата или период от време. Най-често ретро стилът е вдъхновен от елементи от втората половина на 20 век, по-точно от 50-те до 80-те години на миналия век. Но също така не е вярно, че ретро стилът не идва от първата половина на миналия век или от 90-те години. Така че, разпознавайки ретро стила, ще се спрем и на неговите елементи в дома.

Елементи в ретро стил в дома

1) Цветност. Може би си спомняте скорошната ни статия за скандинавския стил, където писахме за приглушени цветове. Ретро стилът е пълна противоположност. Става въпрос за цветовете, особено дивите. Включително розово, лилаво и ярко зелено.

2) Гладки материали. Има предимно нетрадиционни материали в ретро стила. Те включват кадифе и плюш, но ретрото се характеризира и с честото използване на пластмаса, кожа или ламинат. Можете също да го разпознаете по шарките и текстурите, които са на повечето предмети.

3) Кръгли форми. Елегантните и кръгли форми на мебелите са характерни за ретро стила. Мебелите също обикновено стоят на крака.

4) Различни аксесоари. Във всяка стая и всеки ъгъл. В целия апартамент ще намерите много аксесоари в ретро стил. От преносими транзистори, през масивни шлифовани чаши за напитки, до престилки за кухнята.


Не само лампите са в ретро стил

Заедно за кратко ще разгледаме три кътчета на вашия дом, където ретро продуктите от нашата оферта ще паснат добре.

Всекидневна стая 

За всеки от нас всекидневната е пространство, което не бива да е скучно. И не трябва да му липсват елегантност и стил. Дори ако харесвате повече минималистичния дизайн, можете да подчертаете красотата му с ефектен ретро предмет. Например чрез закупуване на лампи с богати цветови нюанси.

Детска стая 

Спомняте ли си плюшените животинки, които изпълваха стаята ви в детството така, че беше почти невъзможно да се движите? Вашите деца вероятно ще се почувстват по същия начин. Кое дете не би искало да има приятел от животинското царство на нощното си шкафче. Детската сензорна лампа BEAR във формата на мече ще бъде страхотна компания при заспиване. Е, може да не си играе с нея, но пък да сменя цветовете на мечката, защото има много от тях.

Кухня

И накрая, имаме нещо за майсторите на готвенето на вкусна храна. Можете също да готвите и печете в ретро стил. Популярността на ретро кухненските уреди нараства. Но няма нужда да купувате нов хладилник или блендер. Можете също така да получите оригинален помощник за претегляне на съставките, който ще внесе малко история във вашия дом. Разгледайте тази кухненска везна с купа от неръждаема стомана, защото изглежда невероятно.

И какво, ако нито един от препоръчаните продукти не пасва на вашия дом? Това е добре. Можете да въведете "ретро стил" в търсенето на Lampite или щракнете тук и можете да започнете да търсите подходящи продукти.


Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и