Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Скандинавски стил, източник на неограничено вдъхновение

Новини и обяви

Вдъхновете се от страните от европейския север, когато разкрасите дома си и изберете осветление за всеки ъгъл.

Когато чуем Скандинавия, вероятно ще си представим студено време, напрегнати скандинавски детективски истории, успешни хокейни селекции или красивата природа на Аврора. Но Скандинавия също е иноватор, когато става въпрос за дизайн. Толкова отличителен, че даде име на цял стил, подходящо и просто наречен скандинавски. Оборудването на дома според неговите характеристики е път към модерни просторни стаи, които едновременно включват комфорт и елегантност. В следващите параграфи ще Ви покажем какво представлява скандинавският стил и как нашите лампи могат да Ви помогнат да го завършите. 


Как да разпознаем скандинавския стил? 

Вече ви дадохме поглед върху това какви атрибути съдържа скандинавският стил в първия параграф. Освен списъка с прилагателни, можем да се върнем и назад във времето. Корените на скандинавския стил се връщат в далечно минало. Времето го превърна в силно обмислена и в същото време минималистична концепция. Ако не обичате да сте заобиколени от много неща и предпочитате да посегнете към качествено и изискано оформление с модерни параметри, то това е най-добрият избор за Вашия дом. 

Елементи на скандинавския стил в дома

1)    Да започнем от пода. Светлите дървесни тонове доминират в скандинавските домове. Това е предимно дъбово дърво. Обикновено играе ролята на най-отличителния елемент.

2)    Минималистични мебелиПо-малко е повече. И в простотата има красота. И двете са клишета, но в същото време са и характерни основни елементи на скандинавското обзавеждане и неговото подреждане.

3)   Фини линии и повърхности. Не очаквайте отличителни дизайнерски прищявки от скандинавския стил. Това важи и за формите и материалите на всички продукти. Дървото и чистите линии са задължителни.

4)     Без ярки цветове. Приглушените цветове (бяло, сиво, кремаво, бежово) не са равни на скучни стаи, а напротив, те подчертават тяхната просторност.

5)    Смислени аксесоариЛипса на кич, акцент върху функционалността. Аксесоарите в скандинавския стил обикновено имат минималистичен вид и усещане, което обяснява защо са в дома. Типични аксесоари са например огледала, текстил (одеяла, възглавници, кувертюри) или висящи рамки за картини и снимки.

6)    Естествена светлинаГолеми френски или класически прозорци, често отсъствие на завеси. Така че през прозорците в стаята влиза достатъчно слънчева светлина. Този елемент е последван от дизайна на лампи или крушки, които са базирани на скандинавския стил. И ще говорим повече за това в следващите изречения.

Лампи в (скандинавски) стил

Всеки ъгъл на Вашия дом е място, което можете да превърнете в прераждане на красива къща, стояща в покрайнините на Осло или Стокхолм. Нека да разгледаме заедно отделните стаи. Също така, не можем да пропуснем екстериорните кътчета.

Всекидневна стая

Започваме от мястото, където повечето от нас прекарват най-много време в допълнение към спалнята. И нека започнем отгоре. Таванните лампи са идеалният инструмент за създаване на скандинавски дух у дома. Можете да съчетаете естествените цветове на абажура на висящ полилей, особено с дървените части на мебелите. Тъй като скандинавският стил включва както мебели изцяло от дърво, така и в комбинация от дърво и други материали (особено метал), пътуването няма да бъде трудно. Естественият цвят е в идеален контраст с друга важна характеристика на скандинавския стил – черния цвят. Освен това светлината, която излъчва, има амбицията да се превърне в най-отличителния елемент от цялото пространство, след като се стъмни.

Пример: Висящ полилей AXEL или висящ полилей CEED


Спалня 

В допълнение към таванните лампи, най-забележимите носители в скандинавски стил в стаите са лампите. И не само дизайнерските. Лампата е преди всичко ресурс за създаване на уютно живеене, на което хората от скандинавските страни обръщат голямо внимание. Безкрайните нощи и мрачното време зад прозорците, което продължава дни и седмици, изискват помощници. Ако няма естествена светлина от огъня под формата на камина, лампата може да го пресъздаде идеално. Разбира се, това не е вярно само за далечния север, в нашите географски ширини срещаме и дни, когато просто най-добрият избор е да легнете в леглото с приятна книга и включена лампа.

Пример: Лампион GALAXY или висящ полилей OLVERO


Екстериорни пространства

Скандинавският стил е отворен стил и също така събира най-доброто от другите стилове. Особено от други европейски страни. Екстериорното осветление в стил гирлянди има своите корени от древна Гърция и Рим. Древните римляни и гърци първо са използвали естествени мотиви за декоративни вериги от гирлянди и са ги съставяли от цветя или плодове. В продължение на векове чакахме Едисон и неговата крушка, за да могат да бъдат създадени светещи вериги (лампички), каквито ги познаваме днес. Тези в скандинавски стил следват своите характеристики - естествена топла светлина и контрастираща тъмна верига. С екстериорната верига можете да превърнете дори обикновена вечеря в средата на седмицата в романтично изживяване.

Пример: Екстериорни декоративни лампички GIRLANDA или аплик SIGMA MINIНезависимо дали решите да проектирате скандинавския стил в целия дом или „само“ да използвате някои от неговите елементи, няма да сгрешите.

 

Така че: "Lycka till!"

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


© 1994-2024 Donoci s.r.o. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и