Безплатна доставка при покупки над 180 лв.

60 дни за връщане

Експертни съвети

+359 24928465

Вход / Регистрация

0

0,00лв.

Вашата количка е празна.

Пазарувайте за още 180,00лв. и ще получите БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Как да опознаете интелигентните системи? Ние ще Ви помогнем.

Време на четене 5 минути
Новини и обяви

В днешно време има голям брой интелигентни системи. Но коя ще Ви свърши най-много работа? Ще Ви помогнем да разберете как да ги опознаете по-добре.

Те Ви помагат да създадете един смарт и уютен дом. Това не е нищо повече от интелигентна система, с която управлявате смарт лампи. Но виждате ли толкова много, че да не можете да се ориентирате сред тях? Ще се опитаме да Ви помогнем с това.


Alexa

Можем да започнем със системата Amazon Alexa. Това е най-старият дигитален асистент, който е на пазара от 2015 г. Следователно е един от пионерите в смарт системите. Както виждате от името, този виртуален асистент е разработен не от когоо да е, а от Amazon. Можете да я видите в 2 версии. Първата се нарича Amazon Echo, а втората, която е по-малка - Amazon Echo Dot. За да я използвате ви трява връзка с вашия смартфон. Той трябва да поддържа или Android, или iOS. След това избирате Wi-Fi мрежата, която Alexa ще използва, за да се свърже с профила ви. Тогава можете да я управлявате с гласа си. Можете да управлявате крушки, лампи, но също така смарт прахосмукачки и други подобни смарт устройства. Устройствата могат да се комбинират и в групи благодарение на което можете да управлявате няколко продукта едновременно. Например повече крушки и други. За съжаление за някои има отрицателна страна. С нея може да се работи само на английски език. 


HomeKit

Друга смарт система е Apple HomeKit. Тя има някои предимства пред другите по това, че не е нужен централен блок, без който някои системи не могат да функционират. Трябва ви само Apple iPhone, iPod или iPod Touch, където имате операционна система iOS. Ако имате някое от тях, можете да управлявате всичките си устройства от вашия смартфон. Главната му задача е да обедини всички домашни смарт аксесоари в едно ясно приложение и така да улесни управлението на целия дом от потребителя. Главният голям плюс е, че ви позволява да управлявате устройства от различни производители само с едно приложение. Не е необходимо да имате повече от едно инсталирани за всяко отделно устройство. Тук можете да избирате определени сцени или профили. Например, настройте режима, който желаете, за да гледате филм или което може да се управлява от деца, или изберете различни автоматични настройки за сутрин, обед и вечер и много други. В нашия онлайн магазин можете да откриете много смарт крушки или лампи, които имат тази система.


ZigBee

Тази интелигентна система също свързва устройства от различни производители. В същото време поддържа тяхната съвместимост и удобна работа. Можете да комбинирате разнообразие от продукти и да ги управлявате от вашия смартфон, таблет или компютър. Тук отново се изисква един централен блок. Инсталацията е много лесна. Ако поне малко разбирате от техника, ще се справите сами. Системата ще консумира минимално количество енергия. Първоначалните разходи също са малки. Можете да я управлявате директно от дома, но също и дистанционно, когато сте далеч. Също така голям брой продукти могат да се управляват с помощта на системата ZigBee. Благодарение на нея можете да управлявате термостат, сензори, различни уреди или лампи и крушки, които можете да закупите директно от нас.


TUYA

Управлението на тази система е възможно само с помощта на едно приложение. Тук можете да превключвате на езика, който желаете, който обикновено използвате на телефона си. Благодарение на системата можете да управлявате завеси, щори, други устройства, но също и дистанционно да управлявате температурата, която искате да е у дома, когато се върнете от работа, както и лампи и крушки. Ще откриете много от тях, които могат да се управляват с помощта на системата Tuya, в нашия онлайн магазин. Благодарение на тази система винаги ще притежавате контрола над устройствата си. Това ви улеснява да проверите дали не сте забравили да включите или да изключите пералнята.


HUE

Смарт системата Philips HUE, благодарение на която ще можете да създавате приятна атмосфера у дома и да автоматизирате осветлението си. Можете да започнете или с Bluetooth, или с Bridge, Bridge може да бъсе добавен по-късно. Въпреки това може да се управлява чрез Bluetooth в рамките на обхвата на мрежата. Все пак, ако искате да я управлявате напълно без ограничения, ще е по-добре да вземете Bridge, което е централният блок за управление на тази система. Ако го имате, ще можете да управлявате всички смарт лампи дистанционно от комфорта на дивана си. Със системата HUE в нашата оферта можете да изберете едноцветни димируеми крушки, крушки с възможност за смяна на цвета и интензитета на светлината, както и RGB LED ленти или интелигентно осветление от различни видове. Отново, можете да задавате няколко светлинни сцени или различни режими.


Eglo connect

Тук отново, както подсказва името, това е интелигентна система от производителя Eglo, от който ще намерите много смарт и други лампи в нашия онлайн магазин. Лампите и крушките с възможност за свързване със системата Eglo могат да се управляват с дистанционно управление, което обикновено е част от самата лампа, или с помощта на смартфон или таблет. За да направите това ви трябва подходящо приложение, което може да се изтегли безплатно. Можете да я управлявате и чрезBluetooth. Можете да избирате различни нюанси на бялото, както и различен светлинен интензитет или различни цветове. 


Nedis® SmartLife

Отново приложение от марката Nedis. С помощта на пприложение или гласова команда можете да управлявате вашите смарт лампи или други продукти от комфорта на собствения си дом или дистанционно. Благодарение на тази система можете да приготвяте кафе от комфорта на леглото си, като го включвате и изключвате без дори да ставате. Можете и да задавате включване или изключване на различни устройства преди да се приберете у дома, т.е. с определено време. В нашата оферта ще откриете не само смарт лампи Nedis, но също така други продукти Nedis за вашия смарт и уютен дом.


STEINEL SmartRemote

Steinel също предлага управление чрез контролер или смартфон. Благодарение на това можете да управлявате тези лампи дистанционно. Всички дистанционни управление ще бъдат заменени от едно SmartRemote. Ако изтеглите нужното приложение, SmartRemote ще се превърне във вашето универсално дистанционно управление. То ще замени RC1 с RC10. Не е нужно да носите няколко дистанционни в джобовете си постоянно, и едно ще е достатъчно. Можете да управлявате няколко лампи чрез това приложение. Можете да създадете и различни групи, които ще се включват и изключват едновременно.


Автор на статията: