Вход
Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 150 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Как да изберете градинско осветление?

Екстериор
Отговор:
МирелаМирела

отговори:

Когато избирате градинско осветление, се интересувайте най-вече от степента на IP защита и от това, за какви цели ще използвате светлината.

Имате ли хубава озеленена градина и искате нейната красота да се откроява дори когато се стъмни? Имате ли нужда да осветите басейна и входа на къщата? Тогава трябва да се поинтересувате за външно осветление. И не е нужно при това да се притеснявате, че вашата сметка за ток ще се увеличи значително. Градинското LED осветление е много икономично а светлината от слънчевото (соларното) осветление на градината е напълно безплатно.

 
 

Преди да купим екстериорно осветление, трябва да си зададем няколко въпроса. Основният въпрос е какво ще искаме да осветим? Ясно е, че за осветяване на статуя ще е необходим много по-малко интензивен осветител, отколкото за осветяване на вътрешен двор или за входа на къщата. Също така не трябва да подценяваме и осветлението на басейна, тъй като в слабо осветени райони около него, могат да възникнат всякакви инциденти и наранявания.

 

Вторият важен въпрос е къде ще се намира осветителното тяло? Положението на осветителното тяло също се влияе от необходимата стойност на IP защита, която определя колко е устойчиво осветителното тяло на външните условия, като прах или вода. Важи простото правило, че колкото по-голямо е IP числото, толкова по-трайно е осветителното тяло. Външните осветителни тела трябва да имат степен на IP защита най-малко 44. Прочетете повече за IP защитата тук.

 
 

Настенното осветление е особено подходящо за осветяване на входа на къщата и за осветяване на външната терасата. Те също ще намерят приложение и на стената в близост до гаража (повече в статията Как да изберем осветление за гаража), най-добре е да си купите осветление със сензор, който автоматично светва в зависимост от движението. В случай, че искате да осветите директно алеята, със сигурност ще ви харесат някои от светлините за външна пътека.

 

Ако искате осветление за беседката, изберете завесваща лампа, а ако нямате електричество към беседката, върнете се в миналото и си запалете керосинова лампа. С нея можете да светите и във вятър и в дъжд. Ако нямате прекалено удължен фитил, за да предотвратите изпаряването на керосина, можете да поддържате лампата в готовност през цялата година. Другият вариант за вас може да е градинското соларно, слънчево осветление.


Ако искате да придадете на градината си истински шарм, препоръчваме да разгледате градинските ни лампи. Те се предлагат на различни височини, форми и концепции. Феновете на старата класика със сигурност ще бъдат възхитени от външните лампи с формата на фенер. Градинските лампи също са много подходяща алтернатива за осветяване на басейна и също така могат да направят престоя ви на терасата по-приятен. При изброяването на видовете външно осветление е необходимо да споменем и точковото осветление, луничките. Те са особено подходящи за осветяване на скулптури или други декоративни елементи в градината, но могат да се използват и за входа на къщата.

 

Ако се притеснявате да не плащате твърде големи сметки за ток при външната му употреба, препоръчваме да си инсталирате енергийно ефективни източници на светлина или най-добре да си купите директно LED външно осветление. Защо този тип? LED лампите са много икономични, имат дълъг живот, по-малко привличат насекоми и можете да си изберете най-различни варианти.

 
 

Кратко и просто, какъвто и вид градинско осветление да търсите, в нашия онлайн магазин, определено ще направите своя най-добър избор.

Автор на статията:

Мирела
Мирела Специалист - клиентски сервиз

Мирела не е само специалист по обслужването на клиентите ни, но е и фен на модерното LED осветление. В статиите си ще ви посъветва как да спестите за ток или как правилно да си изберете крушка. Освен това ще ви даде много идеи и съвети как перфектно да осветите дома и градината си.

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

092919019(Пон-Пет, 09-16 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

© 2022 Доноци ООД Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и