Безплатна доставка при покупки над 180 лв.

60 дни за връщане

Експертни съвети

+359 24928465

Вход / Регистрация

0

0,00лв.

Вашата количка е празна.

Пазарувайте за още 180,00лв. и ще получите БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Как да изберете градинско осветление?

Време на четене 3 минути
Екстериор

Когато избирате градинско осветление, се интересувайте най-вече от степента на IP защита и от това, за какви цели ще използвате светлината.

Имате ли хубава озеленена градина, искате ли нейната красота да се откроява дори когато се стъмни? Имате ли нужда да осветите басейна или входа на къщата? Тогава трябва да се поинтересувате за екстериорно осветление. И не е нужно да се притеснявате, че вашата сметка за ток ще се увеличи значително. Градинското LED осветление е много икономично а светлината от слънчевото (соларното) осветление на градината е напълно безплатно.

 
 

Преди да купим екстериорно осветление, трябва да си зададем няколко въпроса. Основният въпрос е какво ще искаме да осветим? Ясно е, че за осветяване на статуя ще е необходим много по-малко интензивен осветител, отколкото за осветяване на вътрешен двор или за входа на къщата. Също така не трябва да подценяваме и осветлението на басейна, тъй като в слабо осветени райони около него, могат да възникнат всякакви инциденти и наранявания.

 

Вторият важен въпрос е къде ще се намира осветителното тяло? Положението на осветителното тяло също се влияе от необходимата стойност на IP защита, която определя колко е устойчиво осветителното тяло на външните условия, като прах или вода. Важи простото правило, че колкото по-голямо е IP числото, толкова по-издръжливо е осветителното тяло. Екстериорните лампи трябва да имат степен на IP защита най-малко 44. Прочетете повече за IP защитата тук.

 
 

Аплиците са особено подходящи за осветяване на входа на къщата и на външната терасата. Те също ще намерят приложение и на стената в близост до гаража (повече в статията Как да изберем осветление за гаража), най-добре е да си купите осветление със сензор, който автоматично светва в зависимост от движението. В случай, че искате да осветите директно алеята, със сигурност ще ви харесат някои от лампите за екстериорна пътека.

 

Ако искате осветление за беседката, изберете светеща верига с лампички, а ако нямате електричество към беседката, върнете се в миналото и си запалете керосинова лампа. Можете да я използвате и във вятър, и в дъжд. Ако нямате удължен фитил, за да предотвратите изпаряването на керосина, можете да поддържате лампата в готовност през цялата година. Другият вариант за вас може да е градинското соларно осветление.


Ако искате да придадете на градината си истински блясък, препоръчваме да разгледате градинските ни лампи. Те се предлагат на различни височини, форми и концепции. Феновете на старата класика със сигурност ще бъдат възхитени от екстериорните лампи с формата на фенер. Градинските лампи също са много подходяща алтернатива за осветяване на басейна и също така могат да направят престоя ви на терасата по-приятен. При изброяването на видовете екстериорно осветление е необходимо да споменем и спотовете. Те са особено подходящи за осветяване на скулптури или други декоративни елементи в градината, но могат да се използват и за входа на къщата.

 

Ако се притеснявате да не плащате твърде големи сметки за ток, препоръчваме да си инсталирате енергийно ефективни източници на светлина или най-добре да си купите директно LED екстериорно осветление. Защо този тип? LED лампите са много икономични, имат дълъг живот, привличат по-малко насекоми и можете да си изберете най-различни варианти.

 
 

Кратко и просто, какъвто и вид градинско осветление да търсите, определено ще направите своя най-добър избор в нашия онлайн магазин.

Автор на статията:

Препоръчителни продукти