Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Как да изберете гаражно осветление?

Гараж и мазе

отговори:

За осветление на гаража препоръчваме аплици. Не забравяйте за пространството пред гаража, така че потърсете екстериорна лампа, за предпочитане със сензор за движение.

Ясно е, че когато купувате осветление, първо ще изберете лампа за кухнята, банята и хола, но това със сигурност не означава да забравите за осветлението на гаража. Кой би искал да си одраска колатаЗатова когато паркирате е необходимо да имате достатъчно добро осветление.

 

Флуоресцентните лампи са най-подходящи

Днес повечето гаражни врати влизат под тавана, така че най-добре е в гаража да има аплици. Препоръчваме ги и за гаражи, чиито врати не се полъзгат по тавана на гаража. Когато автомобил влезе в гаража, ако е монтирана лампа на тавана, покривът на колата ще бъде осветен, докато пространствата около колата ще бъдат тъмни и ще видите по-малко в багажника. Когато осветявате гараж, аплиците определено са по-удачни. Разбира се, ще се интересувате от външния им вид, но преди всичко важна е функционалността, в края на краищата гаражът не е хол или спалня, така че трябва да се придържате към някои модни тенденции.

 

На първо място, поради характера на помещението, осветителните тела трябва да имат повишена степен на IP защита (прочетете повече за IP стойността тук). Препоръчваме IP защита най-малко 44, което означава, че осветителното тяло е защитено от навлизане на твърди чужди тела 1 мм или по-големи (ако се нуждаете от защита от прах, първото число трябва да е 5 или 6) и също така да е защитено от водни пръски от всички посоки. Тъй като в гаража често се работи и носят тежки неща, е изгодно, ако лампата има защитна решетка.


Според нашия опит, флуоресцентните лампи са най-подходящи за осветление на гараж. Те осигуряват много светлина из цялата стая и имат ниска консумация на енергия. Препоръчва се да купувате флуоресцентни лампи с електронен баласт, така че осветителното тяло да се включва веднага, за да се избегне неприятното първоначално трептене. И няма да ви се налага да чакате, щеможете да използвате гаража веднага.

Дори и да имате малък гараж, не препоръчваме да слоагате само една лампа. Особенно ако имате по-голям гараж или работилница в него. А когато говорим за осветление на работилницата, не забравяйте да закупите осветително тяло и за вашата работната маса. Можете отново да използвате флуоресцентна лампа, поставена така, че да не прави сянка над масата. Ако вършите много прецизна работа, добре е да осветите с още една настолна лампа.

 

Практични лампи със сензор

Към осветлението на гаража не се включва само интериорно осветление, но и екстериорно, което осветява пространството пред гаража. В нашия онлайн магазин предлагаме широка гама от екстериорно осветление, плафони и аплици. Зависи от вашия вкус и колко пространство трябва да осветите, а също така се отразява и това дали имате вградено осветление, което осветява алеята.

  

Лампите със сензор определено са добър избор за осветяване на пространството пред гаража. Те имат вграден сензор за движение и автоматично се включват веднага щом нещо се раздвижи в обхвата им. И понеже са наистина практични лампи, след известно време се изключват сами. Осветителното тяло се включва само когато наистина имате нужда и пести енергия. Сензорните лампи могат да се използват и като интериорно осветление за гараж. Няма да е нужно да се притеснявате, ако сте забравили да го изключите.

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

092919019(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

© 1994-2024 Donoci s.r.o. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и