Безплатна доставка при покупки над 180 лв.

60 дни за връщане

Експертни съвети

+359 24928465

Вход / Регистрация

0

0,00лв.

Вашата количка е празна.

Пазарувайте за още 180,00лв. и ще получите БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Как да изберем осветление за стълбището?

Време на четене 3 минути
Други интериори

Стенните светлини, LED лентите или ориентационните светлини са най-подходящи за осветление на стълбището.

Хората гледат на стълбите от две различни гледни точки. Някои от тях се опитват да спестят колкото се може повече място, други напълно ги интегрират в интериора и ги правят приоритет. Независимо дали сте фен на първата или втората концепция, не забравяйте да не подценявате осветлението на стълбището. В крайна сметка падането по стълбите просто защото не виждате къде стъпвате би било глупаво.

Необходими са повече осветителни тела

Както вече споменахме, осветлението на стълбището трябва да позволява безопасно ходене, особено долу по стълбите, но от друга страна, трябва да не ви заслепява. Светлината трябва да пада на стълбите, така че тъмните зони да не създават тъмни сенки, хвърлени от по-високите нива. Ясно е, че едно осветително тяло определено не е достатъчно за осветяване на стълбището, необходими са няколко лампи в зависимост от дължината на стълбището. Важно е добре да осветите първото ниво на всеки участък от стълбището. Аплиците или LED лентите са най-подходящи за осветление на стълбището. Ако често обикаляте къщата през нощта, не забравяйте да използвате възможността и от лампи за ориентация.

 

През последните години хората се опитват да спестят колкото се може повече пари от енергия и затова LED аплиците стават все по-популярни, защото са с ниска консумация на енергия, лесна инсталация и висока издръжливост. Голям плюс е и малкият им размер.

Цветно стълбище с помощта на LED ленти

Особено в модерно обзаведените къщи, където стълбището е взето като декорация на интериора, се използват LED ленти. Те имат много ниска консумация на енергия, като едновременно осветяват цялото стълбище. Освен това можете да променяте цвета и интензитета им с помощта на дистанционното управление. Голямо предимство е също и лесното им монтиране. LED лентите имат самозалепващ се слой, предлагат се с различни дължини и могат да бъдат отрязани в зависимост от дължината, която ви трябва. Разбира се, за светенето на LED лентите е необходимо захранване, за тази цел се използва трансформатор, който трябва да съответства на дължината на LED лентата. Ако трансформаторът е в комплект LED лентата, всичко е решено, ако не е, трябва да закупите и трансформатор. Приблизителната мощност, необходима за един метър, е 4,8W. Например, за два метра лента, мощността ще бъде 9,6W. В нашия онлайн магазин ви предлагаме трансформатори за ел. контакти или трансформатори директно за електрическата мрежа. Ще ги намерите в категорията LED аксесоари.


 

Лампите за ориентация са подходящи за индиректно осветление на стълбището, което е особено ценено от тези, които ходят често в дома си през нощта. Те или светят с ниска интензивност през цялата нощ, или автоматично се включват, когато вграденият им сензор засече движение. И двата типа също могат да се изключат автоматично, така че не е нужно да се притеснявате за висока консумация на ток. Също така в лампите за ориентация се използват много икономични LED диоди.

 
 

Автор на статията:

Препоръчителни продукти