Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Как да изберем осветление за офис и кабинет?

Други интериори

отговори:

Трябва да виждате добре при работа, затова изберете внимателно осветлението за офиса или канцеларията. Когато работите на компютър, светлината не трябва да се отразява в него.

Хората прекарват повече време на работа и броят на работещите вкъщи също се увеличава, така че качественото осветление в офиса или работната стая става все по-важно. И кое осветление е най-подходящо за тези помещения? Централно или настолно осветление.

Флуоресцентните лампи са най-подходящи

За да избегнете главоболие, парене в очите или просто увреждане на зрението, не подценявайте осветлението в офиса си. Основата е централното осветление, за което най-подходящи са флуоресцентните лампи. Изпълват цялата стая със светлина, без сенки и по този начин не вредят на очите ви. Предимството на флуоресцентната лампа е дългият ѝ живот, херметичността, ниската консумация на енергия и изборът на светли цветове от топло, до естествено и студено бяло. Препоръчваме естествен бял цвят на светлината за работа, защото насърчава концентрацията и не уморява очите. Можете да прочетете повече за цветовете на светлината тук.

 

Съвременните флуоресцентни лампи вече включват електронни или магнитни баласти, които гарантират бързото включване без досадно трептене. За офиси, където хората работят пред компютъра са подходящи флуоресцентни лампи с параболична алуминиева мрежа. Тези лампи светят равномерно и не причиняват отражение в мониторите.
 


Лампата не трябва да ви заслепява

В допълнение към основното осветление на офиса е необходимо, особенно ако работите и вечер, да имате лампа и на бюрото. За бюра обърнати към стената, може да използвате флуоресцентна лампа, окачена на стената над бюрото. Много по-често обаче се използва настолна лампаКак трябва да изглежда подходящата офис лампа? За да избегнете заслепяване, тя трябва да има непрозрачен абажур и от него не трябва да се вижда източник на светлина. Можете също така да избегнете отблясъците и чрез подходящата височина. Това означава, че ръбът на лампата е над нивото на очите. Обикновено се посочва, че светлината трябва да осветява повърхността на масата от височина от 40 до 50 см, а ъгълът на падане трябва да бъде от 60 до 70 градуса.

На работната маса се извършват различни дейности (писане, четене, изчисляване и т.н.), така че интензитетът на светлината трябва да бъде променен. Затова изберете лампа за офис, която може да бъде позиционирана чрез гъвкаво рамо. Също така е изгодно лампата да се димира, т.е. да има димер. Ако пишете, поставете лампата според вида на ръката, която пишете, дясната ръка трябва да има лампа от лявата страна, а лявата - от дясната страна на бюрото. 

И един последен съвет: когато работите на бюрото си е добре да включите и друга лампа. Преходът от ярка светлина към тъмно изморява очите.

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

© 1994-2024 Donoci s.r.o. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и