Безплатна доставка при покупки над 180 лв.

60 дни за връщане

Експертни съвети

+359 24928465

Вход / Регистрация

0

0,00лв.

Вашата количка е празна.

Пазарувайте за още 180,00лв. и ще получите БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Зони за сигурност в банята

Време на четене 3 минути
Баня

Когато електричеството и влагата са в комбинация, трябва да се внимава изключително много. От съображения за безопасност има специални разпоредби, които премахват рисковете и предотвратяват злополуките.

В банята има повишена влажност, така че при избора на осветително тяло за банята не купуваме само с очите по вида му, но гледаме и избрания материал. Калаените лампи корозират с течение на времето, така че избягваме евтините продукти и питаме продавачите за качествени лампи, изработени от висококачествени сплави, модерно стъкло или пластмаса.

 

 В зависимост от степента на опасност, опасните зони се разделят на няколко вида, точната спецификация на които е в нормите за бани и душ кабини:

 

Зони за сигурност

Зона 0 – Вътре във ваната или душ кабината. Не трябва да има превключватели нито контакти.

Зона 1 - Пространството от ръба на ваната или душ кабината до височина 2,25м (мерено от пода). Тук устройствата могат да са само с безопасно ниско напрежение с източник на безопасно напрежение извън зоните 0, 1 и 2.

Зона 2 - Намира се на 0,6м от ваната или душа и 3м над пода. Може да има контакти за захранване, превключватели и контакти с безопасно ниско напрежение, чиито източник трябва да бъде извън зони 0, 1 и 2.

Зона 3 - пространство извън зоните 0, 1, 2. Вече може да има различни видове осветителни тела за баня. Все пак, винаги проверявайте нивото на защита на IP при покупка.

Автор на статията:

Препоръчителни продукти