Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Зони за сигурност в банята

Осветление за баня

отговори:

Когато електричеството и влагата са в комбинация, трябва да се внимава изключително много. От съображения за безопасност има специални разпоредби, които премахват рисковете и предотвратяват злополуките.

В банята има повишена влажност, така че при избора на осветително тяло за банята не купуваме само с очите по вида му, но гледаме и избрания материал. Калаените лампи корозират с течение на времето, така че избягваме евтините продукти и питаме продавачите за качествени лампи, изработени от висококачествени сплави, модерно стъкло или пластмаса.

 

 В зависимост от степента на опасност, опасните зони се разделят на няколко вида, точната спецификация на които е в нормите за бани и душ кабини:

 

Зони за сигурност

Зона 0 – Вътре във ваната или душ кабината. Не трябва да има превключватели нито контакти.

Зона 1 - Пространството от ръба на ваната или душ кабината до височина 2,25м (мерено от пода). Тук устройствата могат да са само с безопасно ниско напрежение с източник на безопасно напрежение извън зоните 0, 1 и 2.

Зона 2 - Намира се на 0,6м от ваната или душа и 3м над пода. Може да има контакти за захранване, превключватели и контакти с безопасно ниско напрежение, чиито източник трябва да бъде извън зони 0, 1 и 2.

Зона 3 - пространство извън зоните 0, 1, 2. Вече може да има различни видове осветителни тела за баня. Все пак, винаги проверявайте нивото на защита на IP при покупка.

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

092919019(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

© 1994-2024 Donoci s.r.o. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и