Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

За какво да внимавате, когато купувате настолна лампа?

Новини и обяви

Настолната лампа е много важно осветление за много места. Въпреки това всяко място изисква различна такава. Какво да имате предвид, когато избирате?

Настолната лампа е много популярен и важен тип осветление. По размери тя е непретенциозна и пасва във всяко кътче, в което е нужна поне малко светлина. Освен това, голямо предимство на настолните лампи е лесното свързване. Просто включвате кабела в контакта или вкарвате батериите и сте готови. А накрая, но не и последно, те могат да бъдат и страхотен аксесоар. Въпреки това, когато избирате от тях, трябва да си зададете няколко въпроса.


Коя е най-добрата форма? 

Едно от нещата, за които трябва да си помислите, когато избирате лампи, е каква форма трябва да има желаната лампа и какъв тип лампа Ви е необходима. Всичко зависи от мястото, на което ще разположите лампата. Можем да включим няколко от тях сред основните видове.

 • Настолна лампа с абажур: Този тип лампи разпределят светлината равномерно през стаята. Благодарение на това те не Ви заслепяват и светят точно колкото се нуждаете. Могат да се използват навсякъде. На рафта във всекидневната, на маса и на много други места.
 • Лампа за бюрото Ви: Когато избирате лампа за бюро, трябва да имате предвид, че понякога ще пишете, четете, децата ще си пишат домашните и ще се извършват други дейности. Затова е необходимо да изберете подходяща лампа, за да избегнете умората и болката в очите. Хубаво е да купите лампа, която има гъвкаво рамо или глава. Това означава, че можете да обръщате светлината накъдето е нужно. Чудесен вариант е и лампата с димер.
 • Лампа с щипка: ако Ви е нужна някъде, където няма много място, дори за малка настолна лампа, можете да изберете лампа с щипка. Трябва само да защипете лампата за ръба на масата и да я включите в контакта. Димируемите лампи могат да бъдат много полезни за бебешко креватче, където трябва да я използвате по няколко пъти през нощта.
 • Не трябва да забряваме и декооративните лампи. Освен излъчването на светлина те са и декоративен елемент. Без знаение в какъв стил е обзаведен домът Ви, ще откриете подходяща лампа в нашия онлайн магазинм който ще придаде на стаята Ви идеалната визия.


Какви функции ще има лампата?

 • Осветяване на определено място: Можете да използвате лампата като декоративен елемент, но също и да осветите определено кътче от стаята. Това означава, например, кресло или канапе за четене или плетене. Хубаво е да се използва насочващ тип лампа, която можете да завъртите в нужната посока.
 • Главно декоративна: Можете да използвате лампата като декоративен елемент. Това означава, че е хубаво да се използва с димирана светлина. 
 • Нощна лампа: Трябва да имате подходяща лампа за нощното си шкафче, за да можете да четете или да я включвате, когато трябва да станете през нощта. Нощната лампа ще свети добре, но същевременно няма да събуди партньора Ви.
 • Работна лампа: Както вече споменахме, трябва да имате подходяща лампа за работа. Правилно избраната настолна или работна лампа предотвратява умората в очите и главоболието.


Нещо повече

С настолните лампи можете да се насочите към класическа или да изберете такава, която ще улесни живота Ви благодарение на други функции.

 • Димируемост: Ако искате да интензивността на светлината според нуждите си, просто си вземете димируема лампа.
 • Зареждане: Ако се нуждаете от лампа на място, което няма достъп до електричество, трябва да изберете някоя, която се захранва от батерии или чрез USB. Можете свободно да местите тези лампи където искате. 
 • Смарт осветление: Феновете на смарт домовете ще оценят смарт лампите. Те могат да се управляват дистанционно чрез смартфон или дистанционно управление и можете да избирате и да задавате почти всичко на тях. Включване, изключване, смяна на цвета на светлината или на светлинната интензивност и много други опции.
 • Зарядна станция: За много от вас ще е много полезна лампа, която служи като зареждаща станция за Вашия телефон. Няма постоянно да търсите контакт, за да заредите телефона си, лампата винаги ще Ви е под ръка.


Стил на обзареждане

Трябва да избирате лампите си в зависимост от обзавеждането на дома Ви. Всичко трябва да изглежда хубаво. Както при другите лампи, можете да избирате стила и на настолните лампи. Можем да назовен някои от тях. Винтидж стилът е много подобен на ретро стил, но е по-модерен. Идеален е не само за домакинство, но и за хотели и ресторанти. Старинният стил впечатлява с кънтри атмосферата си. За тези, които имат модерно жилище, много ще паснат модерните лампи. Те имат много интересен и модерен дизайн, за да може да ги харесат хората, които харесват всичко модерно. Индустриалните лампи ще Ви изненадат с необикновената си визия. Този тип малки може да се използва с почти всякакви видове мебели. Семплите линии и студените нюанси са типични за скандинавкия тип лампи. Но има и много други стилове. Например, кристалните лампи или витражните лампи са истински съкровища.

 

Не забравяйте материалите

Материалът на лампата също е много важен. Можем да видим няколко основни елемента в настолните лампи. Много интересно и популярно е дървото. Този естествен материал се използва за много видове лампи. От Скандинавски стил до модерен. Естествените материали придават на лампите необикновен вид. Друг основен материал е стъклото. Прозрачно или матово. То винаги изглежда уютно. Бетонът е необичаен материал, който изглежда по-груб. Но лампите от този материал изглеждат много приятно и то за дълго време. Няма да забравим и текстила. Благодарение на него лампите не заслепяват и светят с приятна интензивност. Много популярен материал е и пластмасата. Ще го откриете предимно в различни класически лампи. 


Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и