Безплатна доставка при покупки над 180 лв.

60 дни за връщане

Експертни съвети

+359 24928465

Вход / Регистрация

0

0,00лв.

Вашата количка е празна.

Пазарувайте за още 180,00лв. и ще получите БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Tigo. Първокласни продукти за повишаване на ефективността на соларните панели

Време на четене 3 минути
Новости в офертата

Соларните панели не са единствените важни части на фотоволтаичните системи. Запознайте се с продуктите на Tigo, които ще доведат до още по-добри технологични резултати.

Компанията Tigo Energy Inc. е световен лидер в областта на  соларна електроника (модулна соларна електроника). Тя редовно предлага иновативни решения, които значително повишават ефективността на соларните системи и тяхната безопасност. И това не е всичко. Благодарение на съвременните технологии продуктите на Tigo ще ви помогнат и да намалите разходите, защото намаляват експлоатационните разходи на соларните устройства. В следващите редове ще ви покажем две новости, които правят функционалността на вашата домашна соларна електроцентрала по-ефективна.


Зад сложното име се крие истинско фотоволтаично съкровище. Това е оптимизаторът за соларни панели Tigo Energy. Какви са неговите предимства? Функцията на оптимизатора, както подсказва името му, се състои основно в оптимизация на ниво панел и носи по-висок енергиен добив на модула, който може да достигне стойност до 700 вата. Също така помага за прилагането на фотоволтаични системи с по-ясно изразено или частично засенчване, или такива с нехарактерно разположение на панелите. В допълнение към по-високата мощност ще постигнете и по-голяма гъвкавост на цялата фотоволтаична електроцентрала, тъй като позволява лесно проследяване на производството на електроенергия и управление на цялата система.


Технически параметри и монтаж 

Можем да оборудваме с оптимизатора цялата система на соларната електроцентрала или само някои от панелите. Продуктът е съвместим със соларни панели с мощност до 700 вата, с максимален входящ ток 15 ампера. Тогава диапазонът на напрежението достига стойности от 16 до 80 волта. Изходният кабел с обща дължина 1,2 метра ще ви осигури необходимия комфорт за свързване към цялата система. Освен това, благодарение на размерите му, можете лесно да поставите продукта там, където ви е необходим, тъй като той има само 14 сантиметра ширина и дължина и тежи малко над половин килограм.


Взаимодействие на системата

Представяйки цялата основна информация за продукта, не можем да пропуснем важните данни за това как цялата система взаимодейства. Основата е в радиовръзка с помощта на конектор MC4, който работи на принципа на безжичната комуникация. Взаимовръзката се осъществява чрез Ethernet или WLAN, чрез връзка RS485 със системата Gateway.

 

                                                               


Безопасност и сертифициране

Безопасността на цялата система се повишава благодарение на функцията за бързо изключване. Продуктът има и висока защита срещу лоши атмосферни условия - благодарение на защитата срещу външни влияния с много висока стойност IP68. Оптимизаторът също така е сертифициран по стандарта IEC и е още едно постижение в дългата история на Tigo, която повече от 15 години въвежда иновации във фотоволтаичните инсталации от жилищни до комунални размери. 

СЪВЕТ: При закупуване на оптимизатора от нашия електронен магазин ще получите 25-годишна гаранция.


Tigo Cloud Connect Advanced (CCA) + TAP Kit

Cloud Connect Advanced (CCA) е един от най-малките универсални соларни регистратори на данни в света. Основната му функция е да получава подробна информация за работата на соларните модули и е център за всички данни на продуктите на Tigo. Можете да свързвате инвертори, батерии, преобразуватели и други части на цялата система и освен това е съвместим със стрингови инвертори и модули на всички водещи световни производители. Можете да го закупите като допълнителен комплект или интегриран с инвертори, работещи с устройства от типове TAP, TS4-A-O, TS4-A-S и TS4-A-M.Данни в реално време и архивирани данни

Данните, които Cloud Connect Advanced записва, са достъпни за вас в реално време, което ви дава незабавен достъп до системните данни, които са полезни не само за вас, но и например за водопроводчиците и техниците, които ще ви помагат да управлявате фотоволтаиците си. В допълнение към реалните данни обаче, лесно ще можете да разгледате архивираните записи, които показва в платформата Tigo Energy Intelligence. Така че не е нужно да се притеснявате толкова много, че ще пропуснете някоя важна информация в бъдеще.


Взаимодействие на системата

Настройките на продукта предлагат няколко комуникационни възможности - с помощта на интернет връзка чрез Ethernet мрежа, Wi-Fi или допълнителна мобилна връзка. Системата Gateway се монтира на покрива до панелите и получава данни в радиус от 15 метра. Тя изпраща тези данни чрез RS485 към регистратора на данни Cloud Connect Advanced и портала Tigo. В същото време целият комплект позволява прекъсване на комуникацията на ниво панел чрез сензора.

Автор на статията: