Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Широка гама камини за всяко домакинство

Новини и обяви

Можете да създадете уютна атмосфера през всеки сезон от годината, като закупите камина. Можете да намерите пълната оферта, включително БИО, електрически и класически камини в нашия онлайн магазин.

Прекарайте студените вечери в топлия си дом с топъл огън на заден план. Това вече не е мечта, а вашето близко бъдеще. В нашата оферта ще намерите широка гама от продукти от БИО камини и електрически камини до класически камини.

Електрически, БИО или класически камини?

БИО камини 

В нашата оферта ще намерите предимно биокамини, които се отличават с впечатляваща атмосфера, която създават. Един от първите въпроси, на които трябва да си отговорите, е къде да поставите камината. Първо ще ви кажем, че биокамините се вписват както във фамилни къщи, така и в апартаменти. И в двата случая има няколко варианта за разположение:


  1. Ъглова камина - Вгражда се в две съседни перпендикулярни стени. Камината е разположена точно в техния ъгъл (в подготвената ниша) и идеално пасва на цялата стена. Отварянето на вратата е от лявата страна при някои модели, и от дясната страна при други модели. Когато избирате, помислете и за този параметър.
  2. Bградена камина - Тя е част от една от стените. Може да заеме мястото си по периметърните стени, но също и в прегради. В случай на двустранен дизайн, тя може да стане част от две стаи наведнъж.
  3. Стенна камина - Няма нужда от значителни строителни подобрения със стенната камина. Тъй като прилепва директно към стените.
  4. Висяща камина - Камина, висяща от тавана на помещението е много оригинално и дизайнерско решение.
  5. Свободностояща камина - При свободностояща камина вие сами избирате местоположението ѝ според вашите предпочитания, не сте ограничени от строителни модификации.


Камините се отопляват с биоетанол (биогориво от биоспирт), затова не отделят дим или сажди, така че можете винаги да поддържате околното пространство чисто. Помага и защитно закалено стъкло, което също не разваля външния вид на самата камина. Дебелината му е от порядъка на няколко милиметра.


Освен това не е нужно да се тревожите за натрупването на подналягане в горелката. Ето за какво служи една иновативна вентилационна система. Изтичането на гориво се предотвратява от допълнителен резервоар, поставен директно под горелката. Самата горелка е направена да отговаря на най-високите изисквания за безопасност. Съдържа и абсорбираща вложка, която балансира температурата на пещта и удължава времето за изгаряне на биогоривото.


Горивните камери са изработени от най-фино шлифована стомана. Както при защитното стъкло, това не пречи на дизайна, тъй като дебелината на стоманата се изчислява в единици милиметри.

 

Вече обяснихме, че местоположението на биокамината е променливо и зависи основно от наличното пространство. Освен това разсеяхме всички опасения относно замърсяването на помещенията. Друго предимство на биокамините обаче е, че не изискват специална коминна инсталация. В допълнение, някои видове BIO камини ви позволяват да видите огъня от до три различни страни. Времето за горене обикновено е няколко часа, обикновено между два и пет часа.


Електрически камини 

Електрическите камини са елегантна алтернатива на БИО камините. Също така електрическите камини се изработват с красив дизайн. По отношение на разположението им в нашата оферта ще намерите както свободностоящи, така и стенни. Те са подходящи почти за всяко място, където искате да бъдат - от всекидневната, през спалнята, до кухнята.


LED технологията осигурява имитация на жар и пламтящ огън. Разбира се, този тип камина също отоплява и включва няколко режима в настройките на производителността. Можете също така да избирате между различни опции в настройката за интензивност на нагряване. Камините имат и вентилатор за топъл въздух или термостат за контрол на температурата в помещението, както и защита срещу прегряване. Самият контрол на температурата не е разсейващ за дизайна на камината, тъй като е дискретно поставен зад отварящите се стъклени врати. Освен това можете да изключите режима на отопление, ако е необходимо, докато камината запазва функцията за светлинна декорация.


Класически камини

При нас можете да намерите класически камини в чугунен и стоманен дизайн. И в двата варианта те са изработени от качествени материали с висока устойчивост, които нямат нищо против температури до 660 градуса. Дизайнерските елементи се вписват в модерния стил. Голямото им предимство е, че не се нуждаят от много място, някои от тях ще бъдат полезни за хижа или вила, благодарение на по-малкия си размер. Независимо от това, те трябва да бъдат свързани към отделен вентилационен отвор в комин.


Класическите камини също се грижат за поддържането на чистотата около тях. Изпадането на горящите дърва е предотвратено с декоративна ограда. Подаването на въздух е над стъклото (т.нар. изплакване на стъкло) за промяна на постоянната му чистота. Отстраняването на пепелта също е лесно - тя се натрупва директно под горивната камера. Контейнерът лесно се изважда и почиства.


Дори не е нужно да се притеснявате за безопасността. Класическата камина включва механизми за безопасно премахване на дръжката на вратата. Благодарение на тях дръжката не е топла и не се налага да се притеснявате за неприятни изгарания.Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и