Безплатна доставка при покупки над 180 лв.

60 дни за връщане

Експертни съвети

+359 24928465

Вход / Регистрация

0

0,00лв.

Вашата количка е празна.

Пазарувайте за още 180,00лв. и ще получите БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Philips Hue – смарт и дистанционно управляема система за осветление

Време на четене 5 минути
Смарт осветление

Вървете рамо до рамо с технологичния напредък с продуктите Philips Hue.

Представяме Philips Hue, осветителна LED технология, свързана чрез интуитивно управление на интериорните Ви лампи. Революцията е в идеалната комбинация от крушки, лампи, аксесоари, безжично управление и смарт приложения. Винаги ще имате всичко под ръка на мобилния си телефон или таблет.


Hue се равнява на модерна и интелигентна LED осветителна система с елементи за управление. Тя ви позволява да управлявате всички лампи от едно устройство или чрез смарт безжични превключватели. Можете да избирате между едноцветни димируеми крушки, крушки с възможност за смяна на цветовата температура, RGB крушки или LED ленти с 16 милиона цвята. Не можем да забравим за лампите и аксесоарите под формата на дистанционни управления и сензори. Благодарение на интуитивното и ясно мобилно приложение за телефони и таблети имате неограничен набор от схеми за осветление, функции и приложения за осветление на дома.

Видът светлина е от значение


Преди да се заемем с избора на продукт, ще споменем накратко един важен елемент, който е изборът на подходящ тип осветление. White, White Ambiance, White and Color Ambiance. Звучи сложно. Но не е така. Говорим за видовете лампи и следващите редове ще ви изяснят всичко.


White (възможност за димиране): Мека бяла светлина. Настроена е на приятно топло бяло и предлага незабавно безжично димиране. 


White Ambiance (възможност за димиране и смяна на температурата на белия цвят): От топла до студена бяла светлина. Предлага Ви 50 000 нюанса на бялото с натискането на един бутон. От топло към студено.


White and Color Ambiance (възможност за димиране и смяна на температурата на белия цвят и избор от 16 милиона цвята): Бяла и цветна светлина. Ще озарява дома Ви с милиони цветове. Богатата гама от цветове ще Ви помогне да създадете прекрасна атмосфера. Романтична вечер или рожден ден? Можете да изберете подходящото осветление за важните за Вас моменти. 


Започваме! Стартовият комплект е очевидният избор

Ако сме Ви примамили да закупите Hue в предишните параграфи, може би се чудите откъде да започнете. За начало препоръчваме да закупите един от стартовите комплекти. Те съдържат устройството за управление Hue Bridge и два или повече източника на светлина. Също така са много изгодни. И не е нужно да се притеснявате за свързването и сдвояването на компоненти. Обещаваме, че всеки може да го направи.


Вече имате стартов комплект у дома? Просто го разопаковайте, завийте крушката в лампа или полилея и включете светлината чрез превключвател. Ако Вашият комплект съдържа устройството Нue Bridge, свържете го към Вашия Wi-Fi рутер. След това вземете телефона или таблета си и открийте приложението Philips Hue в App Store или Google Play. Отворете го и го свържете с Bridgе. Bridge е смарт, така че автоматично ще намери цялото осветление във дома Ви. И играта започва! Можете постепенно да добавяте лампи. Bridgе може да се справи до петдесет лампи едновременно.


Ако не сте технически талант, не се притеснявайте. Приложението е просто, ще Ви преведе през целия процес и ще Ви посъветва. И когато нямате мобилен телефон или таблет близо до Вас, можете също да управлявате осветлението чрез Вашия компютър на адрес meethue.com.


Настройката е ясна, но кой Стартов комплект да изберем? Няколко параграфа по-рано обяснявахме разликите между трите вида осветление. И това е най-важният индикатор при избора на подходящия стартов пакет. Не забравяйте да изберете правилната основа. Аксесоарите са неразделна част от всеки стартов комплект.


Продукти накъдето и да погледнете


Изтънчено допълнение към романтичен филм с добро вино или добре дошъл помощник в нощното пътуване до хладилника. Точно тези и други цели са недвусмислената причина за закупуване на осветителни ленти Hue Lightstrip. Дори не е нужно да споменаваме, че можете да използвате интелигентния контрол на Hue Bridge и за тях. Но нека бъде ясно. Тяхното място е не само във Вашия дом, но и в екстериора му. Светлинната лента ще накара градината Ви да се откроява дори в тъмните нощи.


А сега най-важното. Изборът на лампа. Технологичната перла Philips Hue има много видове интериорни и екстериорни лампи. От настолни лампи, аплици, спотове или таванни лампи, през лампиони, до висящи полилеи и лунички. Повярвайте ни, с тези лампи ще направите дома си красив и технологично напреднал.


Навън е студено, лежите в леглото вкъщи, на път сте да заспите и изведнъж забелязвате, че сте оставили лампата на задния двор да свети? Ако имате екстериорно осветление Philip Hue, няма проблем. Просто го изключете или го димирайте чрез телефона си, докато лежите в топлото си легло. Екстериорните лампи се предлагат във вариант със стандартно напрежение, който свързвате към домашната мрежа или вариант с ниско напрежение. Можете да го включите навсякъде. Дори навън.


Може да не изглежда толкова важно, но често е много необходимо. Разгледайте аксесоарите на Hue, които включват разклонители, превключватели, захранване и сензори. От всички тях искаме да споменем Dimmer switch (V2), с който ще се превърнете в повелител на димируемите лампи в дома си. Можете лесно да го монтирате на стената с помощта на лепяща лента, която е част от опаковката. Нещо повече - можете да го използвате и като дистанционно управление. Върхът на мързела? Изобщо не, това е просто перфектен подобрител. Пишем за сензора за движение. Просто минаваш покрай него и лампата се включва. Побира се навсякъде в дома. Но трябва да Ви опишем и друг продукт. Смарт контактът ще превърне всяка лампа (и да, дори тази, в която няма крушка Hue) в смарт лампа. Управлявайте ги удобно чрез приложението Hue или с гласа си.


Как да свържете Hue? Не би могло да бъде по-лесно


Има само 4 стъпки за свързването на Hue както трябва в домакинството Ви.


1) Купете Hue продуктите, коите желаете.


2) Включете лампите си. Независимо дали са само крушки в оригиналните Ви лампи или са лампи Philips Hue. Просто ги включете в мрежата и пуснете осветлението.


3) Ако имате Bridge, свържете го към Wi-Fi мрежата.


4) Инсталирайте приложението Philips Hue. Можете да го намерите в App Store или в Google Play. Зависи от типа Ви на телефон. Приложението съществува в две версии. Стандартна версия, която работи в лека инсталация с Bridge. Втората е Hue Bluetooth, която можете да изтеглите само ако искате да управлявате осветлението чрез тази технология.
 

Bridge или Bluetooth? И двете работят добре 


Независимо дали изберете Bluetooth или Bridge за връзката, и двете опции са безгрижни. Ако започнете с Bluetooth, по-късно можете да преминете към още по-усъвършенствания Bridge.


Какви са основните разлики между тези две опции за свързване?


С Bluetooth можете да свържете до 10 лампи, но с Bridge можете да свържете до 50 лампи. С Bridge в цялото домакинство, но с Bluetooth само в една стая. С Bridge можете да управлявате извън стените на дома си или да синхронизирате осветлението с видео игри, филми или музика. И при двете системи имате гласово управление, димиране без инсталация или настройка на таймери.

Винаги ще сте в крак с актуализациите


Приложението Philips Hue наскоро претърпя значителни подобрения и освен красивия си дизайн, носи и много нови полезни функции. И в бъдеще ще остане същото. Има редовни актуализации на приложението, което ще Ви донесе нови опции и разширения на съществуващите функции. С помощта на приложението можете да персонализирате всички настройки, възможностите са почти безкрайни. А е и много забавно.


Philips Hue се оглежда, в приложението не липсва съвместимост


Hue не само работи със собствените си продукти, но също така работи идеално с редица други платформи, асистенти и продукти и заедно те формират Вашия смарт дом.


Той си партнира идеално с приложението Apple HomeKit. Тази връзка ще ви позволи да управлявате всички лампи в дома си с гласови команди. Сериозно. Дори не се нуждаете от телефон или таблет. Просто се обадете на Siri за помощ. И това не е краят. Можете да управлявате Hue директно чрез iOS. Просто създавате идеална смарт домашна екосистема, свързана с други устройства.


А ако не притежавате iPhone или iPad? Това изобщо не е от значение. Hue работи идеално и с Google Assistant. Дори с него всичко, от което се нуждаете, е собственият Ви глас, за да внесете идеалната атмосфера в дома си.


Не на последно място, можете също да свържете Hue чрез IFTTT и да го сдвоите с, например, социалните си мрежи. Получихте съобщение от майка си в Messenger? Лампите в хола ще мигат в червено. Това е реалността, не научна фантастика.


Трябва ли да споменаваме още причини, поради които да закупите Philips Hue? Все още има много!Автор на статията:

Препоръчителни продукти