Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Пестете електричество и пари с LED осветление

Новини и обяви

LED осветлението идва на по-висока цена, но и с няколко начина за пестене на енергия и пари.

LED осветлението, в сравнение с класическото осветление, се характеризира с енергоспестяване, което се основава на по-ниската му консумация, както и по-дълъг живот. Въпреки това, като изберете подходящо LED осветление, можете да спестите още повече енергия.

Най-големите предимства на LED осветлението

Ако искаме да говорим за предимствата на LED осветлението, не можем да започнем с нищо друго освен с ниска консумация на енергия. В сравнение с класическата волфрамова крушка, икономията на енергия достига до 80%. Освен това халогенните крушки, които са до три пъти по-скъпи, не могат да се мерят с LED крушките.


Освен енергоспестяването предимството му пред двата вида е в изпреварващия ги живот, тъй като достига до 25 000 часа. Обяснението е LED технологията. Няма изгаряне на светлина в LED крушката. Това се генерира чрез преминаване на електрони през два полупроводникови материала, което допринася значително за технологичните спестявания и поддържа по-дългата продължителност на живот на този източник на светлина.

 

Ниската консумация и по-дългият живот на LED осветлението ще го направят и финансово полезно, тъй като и двете предимства компенсират по-високата цена във времето.


Как да пестите дори повече - сензорно и смарт LED осветление

LED осветлението може да спести още повече енергия и пари, ако изберете правилния тип.


Такъв пример може да бъде сензорното LED осветление. Като цяло има същата входна мощност като това без сензор (така че има и сходна консумация), но голямото му предимство е, че с него ще избегнем ситуации, в които забравяме да изгасим лампата. Така то няма да свети ненужно по този начин всъщност пестим енергия.


Друго предимство на лампите със сензор е удобството за потребителя. Лампата се включва, когато сензорът засече движение. Лампата се включва за известно време и след като се забележи, че човекът е напуснал обсега на източника, се изключва отново. Така че няма нужда да търсите ключа за осветлението и това е особено полезно в тъмна нощ или когато носите чанти в ръцете си.


Други енергоспестяващи опции, които ще ви помогнат да пестите енергия, са смарт крушките. Това е така, защото те ще помислят за правилните настройки за вас. В допълнение към възможността за димиране и контрол на светлинния интензитет с по-малко енергия, предимствата са особено в автоматизацията. Благодарение на интуитивното смарт осветление никога не ви се случва например да забравите да изключите осветлението, когато излизате от къщата, защото то може да се изключа само.

Още една стъпка напред – ултра ефективни крушки

Ако търсите най-новите тенденции както в технологиите, така и в енергоспестяването, тогава можете да изберете ултраефективен тип осветление. То използва нови технологии за намаляване на въглеродния отпечатък, намаляване на материалните отпадъци и намаляване на потреблението на енергия. Което е само една трета от другите LED крушки. То обаче има и по-дълъг живот.


Защо е ултра ефективната стъпка напред?

  • Има най-модерната технология
  • Има почти една трета от консумацията на енергия и спестява 60% енергия в сравнение с класическата LED крушка
  • Благодарение на по-ниската си консумация ви спестява пари
  • Средната продължителност на живота достига до 50 000 часа (повече от три пъти над класическата LED крушка)
  • Екологично чисто


За какво да помислите, когато избирате LED осветление 

Когато избирате правилното LED осветление, не забравяйте желаната функционалност и местоположението в дома. Трябва да знаете дали планирате да вземете интериорна или екстериорна лампа. Екстериорните имат своите специфики: важна роля играе стойността на степента на IP защита, която е защита срещу външни влияния (особено атмосферни). Въпреки това интериорните източници може също да изискват по-висока IP степен на защита. Това се отнася например за олампите за бани = осветителни тела, разположени близо до вода. За всички видове лампи, както и за крушки, осветеността (интензитетът) и цветът на светлината (цветността) също са много важни атрибути, тъй като те определят атмосферата в помещението. Не на последно място е необходимо да се отбележи важността на дизайна и цялостната настройка на осветлението в домашната среда. 

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и