Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Осветете пътя до колата за посетители и за себе си

Новини и обяви

Алея към гаража, градинската пътека или входа на къщата. Там трябва да осветите целия път. Изберете правилното екстериорно осветление за вашите пътеки.

Случва ли ви се да стоите в средата на градината си или пред къщата си и си мислите, че трябва да я подобрите по някакъв начин? След това сте щракнали върху правилната статия. През деня екстериорните лампи играят по-декоративна роля, но след като се стъмни, те имат магическата способност да превърнат вашите екстериорни пространства в място, което наподобява нощното небе, което блести над вас. В следващите параграфи се надяваме да ви дадем ценни съвети за това как можете да постигнете това.

Адаптирайте селекцията към екстериорните си пространства 

Може да изглежда очевидно, но както всеки от нас е различен, така са различни и екстериорните площи на нашите къщи. Така че най-простият съвет е: изберете според вкуса си. Можете да започнете отвътре. Вашите стаи отразяват вашия вкус и стил. Ако се чувствате добре в тях и не планирате големи промени в дизайна, следвайте стила и навън. Естествено, екстериорните пространства изискват малко по-различни параметри за функционалността на лампите, но ние вече следваме съвета. Можете също да помислите за тяхната практическа употреба. Имате ли градина, пълна с пътеки между басейна и цветната леха? Тогава би било хубаво да добавите LED или соларно осветление, за да можете да се разхождате удобно и безопасно през тях през нощта. Имате тесен гараж и малко по-тясна кола, поради което не е лесно да паркирате добре? Няколко лампи за алея отстрани на алеята ще влязат в употреба. Препоръчваме да напишете кратък план за това, което ви е необходимо от вашето екстериорно осветление. Готови ли сте? Можем да продължим.


IP защита - устойчивост на вятър, дъжд 

За разлика от своите приятели, интериорните лампи, екстериорните лампи заслужават по-висока степен на защита. Това е така, за да не ги застраши никоя прищявка на природата. И как да разпознаем защитата на лампата от външни влияния? Можем да го намерим под съкращението IP защита и нивото на защита се определя от две цифри след обозначението. За повече информация относно IP защитата можете да погледнете тук.

Технически прозорец - сензорни, соларни и LED лампи 

Преди да говорим за отделните видове лампи за алеи или пътеки, накратко ще разгледаме свързаните технологии. Лампата със сензор е точно за местата, за които говорим. Пространствата пред входната врата или тротоарите са точно мястото, където лампите, които се включват веднага, щом засекат околното движение, се вписват идеално. Когато посетителите идват при вас, няма да се притеснявате да намерите бутон, който да включи лампата в тъмното. Не е нужно да се тревожите за изкълчване на глезена по пътя си през градината. Фактът, че лампите са икономични, произтича от тяхното естество - те се включват само при нужда. Можете да прочетете повече за сензорните лампи тук.

Когато говорим за икономия и екология, не можем да забравим соларните лампи. През деня те натрупват енергията, която получават от слънчевите лъчи, за да я превърнат в светлина вечерта и през нощта. Просто ги купувате и повече не плащате за ток, дори и стотинка. Ще знаете всичко за соларните лампи, след като прочетете нашата статия.

В сравнение с класическото осветление обаче, вие също ще спестите значително количество пари, като закупите осветителни тела с LED технология. И повярвайте ни, те ще работят като нови дълго време. Ще намерите цялата важна информация за екстериорните LED лампи тук.

Осветяване на алеята за паркиране

Когато избирате осветлението за алеята, имайте предвид едно основно правило: няма нужда да я правите като фасадата на казино в Лас Вегас. Само няколко лампи са достатъчни, за да закарате колата си безопасно в гаража. Още повече, не компрометирайте елегантния външен вид на екстериорните пространства пред къщата ви.

Какъв тип лампи да изберете за алеята за паркиране? 

Ако алеята ви не е от дългите, ще ви трябва само екстериорен аплик. Решението за тези типове пътеки със сигурност е умно - и предимството е, че в Lampite можете да избирате от наистина голяма гама от различни стилове и дизайни. Разгледайте тук.

Лампите и прожекторите са чудесни за по-дългите алеи. Прожекторите се характеризират с висок интензитет на светлината, лампите, от друга страна, имат предимството на приятен дизайн. Препоръчваме да поставите и двата вида осветителни тела на разстояние няколко метра едно от друго. И ако има препятствие по пътя, което бихте искали да избегнете, поставете източника на светлина до него.

И накрая, лампите за алея са ключът към осветяването на пътеката. Защото са притиснати право в земята. От всички начини за осветяване на алеята, този определено е най-модерният.


Градинско осветление за пътеки

Съвсем различен тип открито пространство, но все пак осветлението за пътеките в градината в много отношения е подобно на осветлението на алеята. Тук също важи, че основното решение за по-къси и по-дълги пътеки в близост до къщата може да бъде аплик.

Но по-големите градини изискват повече. Прожекторите са подходящи за осветление на големи пространства, благодарение на което ще можете например да играете вечерен семеен футболен мач на вашата морава. От съображения за сигурност е подходящо да ги поставите и в зоната около басейна.

Ако се отдалечите от практическата употреба (така че градината просто да не е тъмна) и също така смятате, че градината трябва да изглежда перфектно, тогава ние имаме широка гама от градински лампи за вас.


Осветление за входните зони на къщата

Да не забравяме още една важна част от вашето екстериорно пространство. Входът на къщата създава първото впечатление. По-умерен избор за верандата е да закупите класическо осветление за стена или таван.

По-смел, но красив вариант е висяща таванна лампа, която ще придаде на предната част на къщата ви наистина отличителен вид. И бъдете още по-креативни. Нека номерът на вашата къща също да свети.

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и