Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Какво трябва да знаете, когато купувате интериорно осветително тяло

Други интериори

отговори:

Преди да закупите осветително тяло, бъдете наясно с размера и предназначението на помещението, а също така да се уверите, че осветлението съвпада с останалите елементи в интериора.

Осветлението може да върши чудеса в интериора. Същото пространство може да има десетки настроения в зависимост от избраните за него осветителни тела и как впоследствие са разположени. Това е свързано и със съвета - не се увличайте от вида на самото осветително тяло. За да сте доволни от него във Вашето жилище, е необходимо да вземете предвид при избора си няколко основни параметри.

1. Размер на стаята

Ако искате да осветите по-голяма площ, ще Ви трябват повече видове осветителни телакато допълнение към лампи, прожектори или аплици. Също така имайте предвид височината на стаята, в случай че имате висок таван, можете да сложите по-масивен висящ полилей, докато при по-нисък таван е за предпочитание аплик или лампион, който оптически разширява пространството.

 

2. Предназначение на стаята

Ясно е, че в детската стая се вписва друг вид осветително тяло, различно от това за кухнята и напълно различно от това за коридора. По същия начин видът осветление се променя и в рамките на едно помещение, например ако става въпрос за кухненско осветление - полилеят е най-подходящ за осветление над трапезна маса, докато флуоресцентна лампа се вписва най-вече под кухненските шкафовеПри избора също обърнете внимание дали осветителното тяло може да се димираще го оцените особено в спалнята, във всекидневната или при настолните лампи.

 

3. Съответствие с интериора

Когато обзавеждате интериора, повечето осветителни тела се купуват като едно от последните неща, така че когато ги избирате, не забравяйте да помислите за цвета на мебелите, стените, завесите, подовете или килимите. Добре е, ако осветлението се впише в общия тон на стаята, например, при ретро стая се вписват добре старинните лампи, за модерните стаи са по-подходящи дизайнерски лампи, някои от които са с дистанционно управление и могат да светят в различни цветове. Поддръжниците на съвременните технологии със сигурност ще се чувстват по-добре със смарт осветление у домаМястото и броят на прозорците в стаята също са важни за поставянето на осветителното тяло в помещението.

4. Технически параметри

Както при много други неща, и тук не би трябвало да не забравяме за техническите параметри на осветителното тяло. Особено при осветлението за баня, трябва да се има предвид стойността на IP защитата, т.е. устойчивостта срещу проникване на чужди предмети и течности. Необходимо е също така осветителното тяло да няма прекалено висок разход на енергия, така че заедно с него си купете и енергоспестяващи източници на светлина, като например LED крушки.

5. Икономично осветление

Дори и при осветлението със сигурност ще се интересувате от консумацията на енергия, издръжливостта на светлинния източник, гаранционния срок, цената и други качества, засягащи максимално „удобството на осветителното тяло“. Със сигурност няма да сбъркате с LED интериорното осветление. В момента LED лампите са най-икономичните светлинни продукти, които можете да намерите на пазара за осветление. По същия начин, LED източниците на светлина, като LED крушките или различните LED лампи, ще Ви помогнат да спестите в сравнение с конвенционалните лампи и източници. А ако искате да осветите някое пространство наистина ефективно, опитайте с LED ленти.

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

88,90 лв.

69,90 лв.
Налично в склада над 50 бр.
наличен на склад
бр

BG0291

© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и