Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Каквa лампа да изберем за банята?

Осветление за баня

отговори:

Ако харесвате съвременните тенденции, можете да осветите банята с LED ленти или осветление за вграждане.

Каквa лампа да изберем за тавана на банята

Банята може да бъде осветена от няколко вида осветителни тела, хората купуват най-често осветителни тела за повърхностен монтаж, но напоследък се наблюдават зачестяване на употребата на лампи за вграждане и LED ленти.

 

Лунички за таван и стена

Банята е място, в което обикновено има само малък прозорец, така че по-голямата част от осветлението се създава изкуствено. То се поставя над огледалото (за повече информация вижте Как да изберете осветление за огледалото в банята) и след това на тавана и стените. Какъвто и тип да изберете, винаги разберете каква е IP защитата на осветителното тяло, така че знаете в коя част от банята можете да го поставите (вижте Как да изберем осветление за баня).

Ако сте фен на обикновения и прост дизайн, може би ще Ви хареса нещо от осветление за вграждане. Тоест, както подсказва името, тези лампи се вграждат в тавана, което Ви осигурява интензивна, равномерна, топла светлина. Тези осветителни тела са предимно с кръгла форма, но има и квадратни варианти. Можете също така да осветите банята със спотове за таван или стена. В случай на по-голяма баня, препоръчваме да поставите аплици.

Модна тенденция е осветлението за окачен таван

Ако копнеете за модерна баня, бихме препоръчали да си закупите LED ленти, пиито цветове също можете да променяте. Спотовете и луничките също са много модерни и се вграждат директно в тавана. Предимството им е, че не нарушават линията на тавана, като същевременно осигуряват достатъчно светлина. В допълнение, някои видове осветителни тела за вграждане могат да се въртят в различни посоки.


Ясно е, че в банята трябва да се вижда много добре, така че не пестете за осветлението. Не забравяйте, че цветът на плочките също влияе на интензитета на светлината. От тъмните плочки светлината се отразява по-малко, отколкото от светлите плочки, така че ще са необходими повече или по-силни източници на светлина.

Става ли вече дума за източник на светлина, съсредоточете се върху неговия избор. За да виждате ясно, цветът на крушката трябва да е бял или студено бял и да показва цветовете възможно най-вярно (т.е. Ra трябва да е поне 80).

null 
 

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и