Вход
Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 150 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Каква LED лента за кухнята да изберете?

Осветление за кухня
Отговор:
МирелаМирела

отговори:

Кухнята е една от най-натоварените помещения в дома. Яркото, добре светещо кухненско осветление ги прави по-ефективни и забавни.

За кухни можем да използваме светлини и аксесоари в широка гама от стилове и дизайни, които да отговарят на всеки кухненски дизайн от традиционния до минималистичния модерен. В днешно време има тренд за свързване на кухнята с дневната част на апартамента, това пространство за готвене се превръща в оживено място за семейни срещи и социален живот. А LED (диодното) осветление е чудесен избор за натоварен живот в кухнята. Те са дълготрайни и енергоспестяващи. LED лентите също могат лесно да разпределят светлината буквално до всеки ъгъл, предлагайки огромна флексибилност в дизайна на проекта ви.

LED pásek
 

Кухните обичат LED ленти

LED лентите могат лесно да се монтират по цялата дължина на работния плот, в стъклени шкафове, чекмеджета и всички по-тъмни ъгли на кухненския модул, така че потребителите да имат перфектен преглед на всеки съхраняван предмет. LED лентите ви позволяват равномерно да осветите цялата работна зона, което е много важно за удодната работа в кухнята. Изборът на правилния тип LED ленти играе съществена роля за ефективното осветление. Подходящо е да следвате стила и цвета на кухнята, но като цяло е добре да използвате LED ленти с по-студена светлина - с по-висока цветна хроматичност. Въпреки това, тези с по-топъл нюанс на светлината ще се впишат добре в традиционната кухня в селски стил. Можете също така да използвате RGB LED ленти за допълване на декоративните цветове на кухнята. Те обаче не са подходящи за осветлението на кухненския плот.

 

Друг важен критерий за добрия избор е мощността на лентите, т.е. тяхната яркост и сила на светене. За осветление на шкафовете, цоклите или чекмеджетата е достатъчна основна интензивност на светлината 4,8W/метър. Въпреки това, за да осветите работния плот, тази мощност би била недостатъчна и трябва да се избере по-висока осветеност. Ако се използват ленти с максимална мощност 9,6 W/m, лентите не се нуждаят от охлаждане и могат да се монтират по отделно. Лентите с по-голяма консумация на енергия (около 12 W/m) трябва да се охлаждат, за да се избегне прегряването им. За тази цел се използват алуминиеви профили, които се монтират заедно с LED лентите. Благодарение на неограничените възможности за монтаж и комбинациите от диодни ленти, осветлението в кухнята може да бъде направена по избор и за най-взискателния потребител.


Автор на статията:

Мирела
Мирела Специалист - клиентски сервиз

Мирела не е само специалист по обслужването на клиентите ни, но е и фен на модерното LED осветление. В статиите си ще ви посъветва как да спестите за ток или как правилно да си изберете крушка. Освен това ще ви даде много идеи и съвети как перфектно да осветите дома и градината си.

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

092919019(Пон-Пет, 09-16 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

© 2022 Доноци ООД Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и