Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Как правилно да осветим мaзето?

Гараж и мазе

отговори:

Мазето обикновено е помещение, което няма достъп до естествена слънчева светлина. Затова нека разгледаме как можем да му дадем достатъчно светлина, поне с нашите лампи.

Ако използвате активно мазето си, знаете колко е важно да имате в него добро осветление. Както вече споменахме, малко мазета имат късмета, да получават слънчева светлина, заради това - те трябва да са оборудвани с лампи. Това обаче не е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед.

 
 
 

Различни видове мазета

Първата стъпка трябва да бъде да определите какъв тип мазе искате да осветите. Ако мазето служи като складово помещение, в което съхранявате колелото, зимните гуми от автомобила и старите мебели, е напълно достатъчна един главен плафон, за да освети цялото помещение без проблем. Важно е също да се осъзнае, че става въпрос за мазе, а не за музей или шоурум, така че трябва да сме загрижени повече за качеството на осветлението, отколкото за дизайна на осветителното тяло. Тъй като мазетата имат ниски тавани и са по-малки пространства, най-добрият вариант е осветително тяло, монтирано на тавана, което няма да ви пречи по никакъв начин и ще дава много светлина.

 
 

Най-подходящи за винарска изба и мазе, е комбинация от плафони и аплици, които перфектно осветяват целия свод на избата. Ако искате нещо по-естетично, аплиците могат перфектно да бъдат заменени с лунички. Тъй като това е винарска изба и вероятно там ще прекарвате част от свободното си време при дегустация, ще е важно да се чувствате добре в това помещение. За това добро усещане ви препоръчваме осветление с температура на светлината до 5000K.

 
 

Влагата в мазетата е често срещан проблем. В някои случаи тя е добре дошля, но в останалите водим с нея наистина труден бой. И за тази битка трябва да сте добре подготвени с подходящата светлина. Следователно, най-доброто решение е да се търси такова, което има достатъчна IP защита. Например техническото и индустриалното осветлениевъншното осветление или прожекторите могат да ви предложат високи нива на защита от влага - те не само могат да осветяват избата или мазето като основен източник на светлина, но могат да се използват и като вторичен източник на светлина във вашия работен ъгъл в мазето.

 
 

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

88,90 лв.

69,90 лв.
Налично в склада над 50 бр.
наличен на склад
бр

BG0291

© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и