Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Как да сменим крушка?

Може да Ви интересува

отговори:

Когато си помислиме за смяна на крушка, много от вас със сигурност ще си кажат, че това е много лесно. Въпреки това, дори и при такава банална операция може да се намерят различни трудности.

Малко информация за крушките

Днес на пазара има много осветителни тела. Oт решаващо значение e да изберете правилната крушка, ако искате всичко да работи и свети както трябваПовярвяйтеот крушка до крушка разликите са големи. Първо, трябва да ви интересува с какъв цокъл е крушката, която е към лампатаПри избора на ново осветително тяло, тази информация може да бъде намерена в описанието му. Някои крушки се завинтват в осветителното тяло, други просто се прикрепят вътре. Що се отнася до фасунгата, тя се отнася за крушките с цокъл E27, което е най-употребяваната широка резба, и цокъл E14, който също е тип винт, но по-тесен от цоклите E27. Другите видове крушки се мушкат или щракват по различни начини.

 
 

Сигурносттa преди всичко друго

Като друг проблем при смяната на крушките не трябва да забравяме да споменем безопасността. Това значи, че ако сте започнали да сменяте крушката, всичко трябва да бъде направено с изключени бушони. Може да ви удари ток, когато докоснете осветителното тяло под напрежениеТова не е шега работаНапрежението е доста високо и може да ви причини значителни здравословни проблеми.

Що се отнася до вида на крушката, можете да изберете от типа на класическа, енергоспестяваща или LED крушка. Ако обаче купувате осветително тяло, което има тесен дифузер, избягвайте топлинно ефективните крушки. Има риск високите температури да прогорят абажура.

  

Видове крушки

Най-евтините, но и с най-ниска степен на живот са класическите крушки. Енергоспестяващите крушки са по-икономичната опция и с по-дълъг живот, а LED крушките са най-икономичните крушки с най-дълъг живот. Кой тип ще изберете зависи от вас. Цената на LED крушките е по-висока от конвенционалните и енергоспестяващите крушки, но по отношение на дълготрайността тази инвестиция наистина се възвръща.

Осветителни тела с LED модули и подмяна на конвенционални флуоресцентни лампи с LED тръби

Ако сте закупили осветително тяло с вграден LED модул,  сигурно се питате дали източникът на светлина може да бъде заменен. Като се има предвид, че тези осветители  издържат до 50 000 работни часа, се очаква осветителното тяло да бъде използвано, докато не дойде времето да се купи ново. В случай обаче, че смяната е неизбежна и е възможна, ще ви е необходим поне електротехник, който не би трябвало да има проблем с тази подмяна.

 
 

Същото е и ако решите да смените конвенционална крушка с LED тръба. Обикновено не е възможно просто да махнете конвенционалната крушка и да я смените с LED тръба. Смяната иначе е възможна, но както при LED модулите, не е подходяща за непрофесионалистиТук вече става въпрос за сериозна интервенция в осветителното тяло. Поради тази причина наистина е необходимо да оставите това на електротехник, който, ако е малко по-опитен, ще се справи лесно с тази работа. Ако обаче искате да имате осветително тяло с LED тръба у дома, най-добре е да купите ново, направено специално за този тип тръба. Можете да инвестирате парите, които давате за смяната в нова лампа и да бъдете сигурни в удовлетворението си.

Така че, ако ще купуватете ново осветително тяло или просто искате да смените крушката или тръбата, помислете внимателно кое е по-подходящо за вас и по отношение на източниците, подходящи за осветителното тяло.

 
null                    null 

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и