Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Как да изберете подходяща интетриорна лампа

Новини и обяви

Независимо дали имате голяма къща или малък апартамент, осветлението е неразделна част от домаакинството. Въпреки това, когато избирате, винаги трябва да внимателно да помислите за какво е отредена лампата и къде точно искате да я поставите.

Правилният избор над всичко

Умора, главоболие или болки в очите. Няма да повярвате колко проблеми може да създаде поглешното осветление. Но може да ви причини и здравословни проблеми. Най-вероятно не сте се досещали да вините лампите за здравословните си проблеми. Приемате го автоматично и го възприемате повече в подсъзнанието си. Но ще се изненадате как правилният избор на осветление, ако е добре поставено, ще реши проблемите Ви. Подходящите лампи, които нямат отблясъци, не причиняват главоболие, умора или изтощение. Дори точно обратното. Ако всичко е както трябва, светлината им ще има положителен ефект върху вас и ще се чувствате добре през целия ден.

 


Така че ако искате да изберете правилната лампа, трябва да помислите за няколко неща. Много е важен размерът на жилището. Ако живеете в малък апартамент, трябва да изберете например различни aплици вместо лампиони, които биха направили жилището Ви още по-малко. А ако живеете на по-просторно място, можете да отприщите въображението си и да изберете голям лампион или висящ полилей. Височината на тавана също е от голямо значение. За високи тавани можете да изберете полилей или висящ полилей, докато за нисък таван трябва да се насочите към лампа или спот.

 


Когато избирате лампа е много важно да помислите и за конкретната ѝ цел. Това означава, че ако работите на бюро, трябва да изберете подходяща лампа и особено подхоядяща крушка, която няма да Ви изморява и ще Ви осигури достатъчно светлина за четене, писане и подобни дейности.

Всяка стая се нуждае от нещо специално 

Без значение за коя стая избирате лампата, винаги трябва да помислите добре. Всяка стая се нуждае от нещо специално. Например, в спалнята трябва да има една централна лампа - полилей или лампа, но и нощна лампа за нощното Ви шкафче. Крушките в спалнята трябва да са в топъл цвят, за да се чувствате комфортно.Нуждаете се от няколко вида лампи и за банята. Отново, не забравяйте централната лампа и след това лампата за огледалото или лампа за душа Ви. Въпреки това, независимо за кое място на банята избирате лампа, трябва да помислите за висока IP степен на защита

За кухнята изберете лампи за плот - различни флуоресцентни лампи или LED ленти. Полилеят или аплиците са задължителни. 


Подходящи крушки

В днешно време изборът на крушки е много голям. Разбира се, най-популярните са тези, които издържат най-дължо време и работата им не струва толкова много. Това са LED крушките. В сравнение с класическите крушки те имат много дълъг живот, а разходите по работата им са много ниски. Класическите крушки се продават все по-малко и по-малко. Те се поставят най-вече на места, където не се нуждаете от осветление толкова често. 

Можете да използвате и халогенни крупки, които са по-енергоспестяващи от класическите крушки. Те са подходящи за места, на които искате да подчертаете осветлението или за осветление на бюро. Друга енергоспестяваща опция са енергоспестяващите крушки. А ако имате лампа, в която крушката играе главна роля, една крушка във винтидж стил ще пасне идеално.

След това идват флуоресцентните крушки. Това е един от най-ефективните източници на светлина, произвежда същото количество светлина като класическата крушка, но използва по-малко електроенергия. Флуоресцентните крушки са подходящ източник на светлина в домакинство, в което акцентът пада върху оптималната употреба на електричество, ярка и контрастираща светлина и дълъг жижот без понижаване на светлинния поток.

В допълнение към LED крушките, смарт крушките също са много популярни. С тях можете сами да избирате цвета и интензивността на светлината, аккто и да ги управлявате с дистанционно управление. 


Цветът на крушката също е важен 

Топлите цветове, които виждаме в класическите крушки, създават уютна и приятна атмосфера. Затова са чудесни за стая за почивка, където ще създадат чувство на спокойствие. Това обикновено са всекидневната стая или спалнята.

Осветлението с неутрален цвят трябва да имитира дневната светлина. То е идеално за модерен и изчистен дизайн или например за баня или кухня.

Студената светлина е за работа. Тя пасва най-добре на места, на които трябва да се фокусираме върху представянето си. Тази светлина събужда тялото и помага на концентрацията. Но трябва да яизбягвате поне един час преди да си легнете.Ако все още не сте сигурни за нещо, ние винаги сме готови да Ви помогнем!

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и