Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Филтър

Зареждането на филтъра ...

АА Алкални батерии

Vendor 1
  • Най-продавано
  • Най-често гледани
Следващо най-продавано

Описание на категорията

АА батерии за всяко място, повод или ситуация


Ако сте си купили фенерче или нещо друго от различните ни видове външно или соларно осветление, ще ви е необходима АА батерия като източник на енергия. Има няколко типа от тези батерии. Когато ги купувате, първото, което винаги трябва да ви интересува е срокът им на годност. Това, естествено, зависи от типа на батерията, която ще изберете за вашия електрически уред. Всяко устройство има различни изисквания. За външно осветление, ще ви трябват мразоустойчиви батерии, а при вътрешното осветление не трябва да сте толкова последователни в избора си. Какви видове АА батерии има? Основните видове са алкални АА батерии, цинково-хлоридни батерии или литиеви батерии. Друг вид, който заслужава да се отбележи, са акумулаторните (зареждащи се) батерии тип AA. 


Изборът им винаги зависи от изискванията на уреда за енергията, която трябва да има батерията. Според Международната електротехническа комисия - IEC (International Electrotechnical Commission), която предложи система за мерки и тегла, са АА батериите, обозначени и като R6, LR6 или HR6. Ако ви се струва, че батерията във вашето устройство се изхабява много бързо, ще ви интересува как можете да измерите тези батерии. Може би най-добрият и надежден метод е използването на мултицет. Въпреки това, винаги е необходимо да бъдете внимателни при измерването и да следвате точно инструкциите. 


Акумулаторни АА батерии

Ако не ви се иска да купувате постоянно нови батерии, решението за вас е да си купите акумулаторна (зареждаща се) батерия. Що се отнася до напрежението в тях, то също е различно. Ще намерите, например, акумулаторни батерии от 1,5V или по-слаби от 1,2V. Пак всичко зависи от вашите конкретни нужди. Дори и по отношение на капацитета също имате няколко възможности - по-слаби акумулаторни батерии, но и по-мощни като например AA NiMH. 


Banner patička

© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и