Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 150 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Как да осветим гараж и открити площи?

Гараж и мазе
Отговор:
МирелаМирела

отговори:

Пролетта е в разгара през нея прекарвате все повече време на открито? Така че не трябва да забравяте добре да осветявате външността си, така че тя да изпълнява не само естетическата функция, но и практична.

Външно осветление преди всичко

Със сигурност често се прибирате вкъщи по тъмно или излизате пак по тъмно сутринта. Като отворите портата, понякога е трудно да уцелите рампата за гаража или алеята водеща към него. За тази цел можете да използвате входни светлини за гараж. Тези осветителни тела са много устойчиви на силен вятър, дъжд, сняг и други метеорологични условия. Разбира се, те са проектирани да издържат на големите тежести на често минаваща кола, без да се повредят.

 

 

След като се приберете и паркирате, често не вкарвате колата в гаража. Следователно, ако сте закупили осветително тяло за алеята пред гаража, ще го закриете с паркираната кола и вече трябва да помислите за себе си и за влизането си вкъщи. Тук вече са идеални някои от осветителните тела за външно осветление, ако е възможно ще е добре да имат сензор, който светва лампата веднага след регистриране на движение. Много от тях са направени по LED технология. Това означава, че освен, че светят добре, разходите за ток са много ниски.

 

За почти нулеви експлоатационни разходи можем да говорим във връзка със слънчевите, соларни осветителни тела, които са пак много подходящи за осветление на къщата отвън. Слънчевите светлини се зареждат от слънчевата енергия а вечер, когато се стъмни, започват да светят. Така че, ако го поставите добре във вашата градина, могат да ви послужат и като декорация. Красиво осветява градината и изглеждат много приятно.

 
 
 
 

Освен слънчевото осветление има и външни лампи, които също отлично осветяват пространството около къщата ви. Когато сте на открито, например, по време на барбекю, където дори и децата са на вън през топлите вечери, не е нужно да се притеснявате, че ще се наранят, защото няма да видят пътеката. Можете да изберете и други екстериорни лампи за стена или таван, както със сензор, така и с превключвател. Всичко зависи от това къде искате да поставите осветителното тяло и още от електрическата връзка на вашата градина и двор.

 

Някои от вас със сигурност имат стълбище пред входната врата, тогава е много важно да внимавате за да избегнете наранявания по стълбите поради липса на светлина. Тук е възможно да поставите някои от стенните лампи или осветителни тела със сензор. Вече няма да се налага да се притеснявате, че ще  се ударите по стълбите в тъмното, но ще виждате перфектно пътя нагоре и надолу. За да улесните вашите гости и познати, може да сложите осветен номер на къщата или видеозвънец, които ви позволяват да видите кой стои зад вратата.

 
null                                null

Гаражно осветление

Ако вече имате решение за пространството около къщата, трябва да помислите и за гаража си, откъдето често след пристигане вечер у дома, ще разтоварите пазаруването или обратно, ще сложите необходимите неща в багажника на колата. Добре е да изберете някои от лампите за стенатаван или флуоресцентни лампи, които имат по-висока IP защита, защото в гаража често може да има влага. Добре е да имате и една лампа на батерии или фенер, в случай, че трябва да поправите нещо по колата си.

Автор на статията:

Мирела
Мирела Специалист - клиентски сервиз

Мирела не е само специалист по обслужването на клиентите ни, но е и фен на модерното LED осветление. В статиите си ще ви посъветва как да спестите за ток или как правилно да си изберете крушка. Освен това ще ви даде много идеи и съвети как перфектно да осветите дома и градината си.

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

092919019(Пон-Пет, 09-16 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

© 2022 Доноци ООД Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и