Безплатна доставка при покупки над 180 лв.

60 дни за връщане

Експертни съвети

+359 24928465

Вход / Регистрация

0

0,00лв.

Вашата количка е празна.

Пазарувайте за още 180,00лв. и ще получите БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА.

Как да осветим гараж и открити площи?

Време на четене 3 минути
Гараж и мазе

Пролетта е в разгара през нея прекарвате все повече време на открито? Така че не трябва да забравяте добре да осветявате външността си, така че тя да изпълнява не само естетическата функция, но и практична.

Външно осветление преди всичко

Със сигурност често се прибирате вкъщи по тъмно или излизате пак по тъмно сутринта. Като отворите портата, понякога е трудно да уцелите рампата за гаража или алеята водеща към него. За тази цел можете да използвате входни лампи за гараж. Тези осветителни тела са много устойчиви на силен вятър, дъжд, сняг и други метеорологични условия. Разбира се, те са проектирани да издържат на големите тежести на често минаваща кола, без да се повредят.

 

 

След като се приберете и паркирате, често не вкарвате колата в гаража. Следователно, ако сте закупили лампа за алеята пред гаража, ще я закриете с паркираната кола и вече трябва да помислите за себе си и за влизането си вкъщи. Тук вече са идеални някои от лампите за външно осветление, ако е възможно ще е добре да имат сензор, който ги включва веднага след регистриране на движение. Много от тях използват LED технология. Това означава, че освен да светят добре, разходите за ток са много ниски.

 

За почти нулеви експлоатационни разходи можем да говорим за соларни осветителни тела, които са пак много подходящи за осветление на къщата отвън. Соларните лампи се зареждат от слънчевата енергия и започват да светят вечер, когато се стъмни. Така че, ако го поставите добре във вашата градина, могат да ви послужат и като декорация. Красиво осветява градината и изглеждат много приятно.

 
 
 
 

Освен соларното осветление има и екстериорни лампи, които също отлично осветяват пространството около къщата ви. Когато сте на открито, например, по време на барбекю, където дори и децата са на вън през топлите вечери, не е нужно да се притеснявате, че ще се наранят, защото няма да видят пътеката. Можете да изберете и други екстериорни аплици или плафони, както със сензор, така и с превключвател. Всичко зависи от това къде искате да поставите осветителното тяло и още от електрическата връзка на вашата градина и двор.

 

Някои от вас със сигурност имат стълбище пред входната врата, тогава е много важно да внимавате за да избегнете наранявания по стълбите поради липса на светлина. Тук е възможно да поставите някои от аплиците или плафоните със сензор. Вече няма да се налага да се притеснявате, че ще  се ударите по стълбите в тъмното, но ще виждате перфектно пътя нагоре и надолу. За да улесните вашите гости и познати, може да сложите осветен номер на къщата или видеозвънец, които ви позволяват да видите кой стои зад вратата.

 
null                                null

Гаражно осветление

Ако вече имате решение за пространството около къщата, трябва да помислите и за гаража си, откъдето често след пристигане вечер у дома, ще разтоварите пазаруването или обратно, ще сложите необходимите неща в багажника на колата. Добре е да изберете някои от аплицитеплафоните или флуоресцентни лампи, които имат по-висока IP защита, защото в гаража често може да има влага. Добре е да имате и една лампа на батерии или фенер, в случай, че трябва да поправите нещо по колата си.

Автор на статията:

Препоръчителни продукти