Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Как да изберем детска лампа?

Осветление за детска стая

отговори:

Детската лампа трябва да има гъвкаво съчленено рамо, за да може детето да променя наклона на светлината според нуждите си.

При закупуване на детски лампи е необходимо да се осъзнае, че детето ще прекарва в стаята понякога и целия си ден по време на различни дейности, така че е необходимо да адаптирате видовете осветление.

     

Лампата не трябва да заслепява детето

В центъра на детската стая се поставя плафон или полилей, но също толкова важно е и осветяването на леглото и особено на бюрото. Не се препоръчва да купувате ламипиони или други лампи с дълги кабели, тъй като бебето може да се спъне в тях. Поради това могат да се използват аплици, но най-подходящи са настолните лампи. Можете да ги местите по масата и да променяте посоката и интензитета на светлината. Ще оцените тяхната гъвкавост, особено при писане. За да се избегне засенчването, пишещите с дясната ръка трябва да сложат лампата от лявата страна, а пишещите с лявата - от дясната страна на масата. Необходимо е също така да се гарантира, че светлината не заслепява детето. Следователно лампата трябва да има непрозрачен абажур и крушката не трябва да стърчи извън лампата. По отношение на височината на лампата се препоръчва тя да осветява областта от височина около 30 см (в зависимост от височината на детето), а ъгълът на светлината трябва да бъде от 60 до 70 градуса. Тук е добре, ако детето може да коригира наклона на светлината според собствените си нужди. Затова препоръчваме да закупите детски лампи с гъвкаво рамо.

     

В нашия онлайн магазин имате избор от различни форми и цветове на детски лампи. Можете да изберете проста версия само с картинка върху абажура или лампа, която ще бъде във формата на животинче. Освен това мотивите на някои лампи са еднакви за плафоните или полилеите, така че детската стая ще бъде хармонизирана.

Заедно с детската лампа вероятно ще закупите източник на светлина, който да инсталирате в нея. LED крушките са най-подходящи. Те са енергоефективни и могат да светят в различни цветове. Изберете тези, които имат достатъчна интензивност на светлината, препоръчителната стойност за осветеност е 500 lx.

И още два съвета в заключение: Лампата трябва да стои на твърда и равна повърхност, така че да не пада. Също така е добре, ако с едната лампа свети и друга лампа. Няма да има рязък преход към по-силна светлина, което води до умора на очите.

     
 

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и