Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Черно осветително тяло - елемент от дизайна на модерен апартамент

За марките

Синоним на елегантност и модерен дизайн. Ако можем да си позволим да кажем това за някой цвят, то това определено е черният. Осветлението на LEDVANCE в тази цветова гама се вписва идеално в много кътчета на вашия дом и външни площи.

Съвременната немска компания LEDVANCE винаги влиза на пазара с нови тенденции и дизайнерски продукти в областта на осветлението. Освен стилни светлини, може да разчитате също така и на висококачествени материали, подчертаващи устойчивостта. Днес ще се фокусираме на модерните дизайнерски светлини, които обединяват факта, че са направени в черен цвят.

Черният цвят се вписва навсякъде

Това не важи само за облеклата, където черният цвят е синоним на елегантност и стил. Елементи в този цвят се използват все повече в интериорите на модерните домакинства. И това не е случайно. Черният цвят е подходящ избор за обзавеждане на големи и по-малки помещения и създава перфектна основа за комбиниране с други елементи като дървени мебели, златисти или бели цветове.

Дневна стая

Дневната стая е първото помещение, в което ще се спрем. Можете да изберете черно осветление за дневната стая според собствените си предпочитания. Смело препоръчваме светлини в черен цвят за всеки вид осветител, който се намира там - от люстра, през стоящи или настолни лампи, до възможната подсветка на стената на дневната стая, или дори на телевизионния екран. Точно стената на дневната стая е пример за мебели, с които черната осветеност ще се съчетае перфектно. Резултатът от това съчетание ще бъде дневна стая с вечен вид, която никога няма да изгуби актуалност и ще надмине текущата дата в календара. Обаче трябва да обърнете внимание, че изразителните черни елементи по ръбовете или в средата на стаята (например, люстри) е добре да бъдат съчетани с цветни или дървени мебели и с помощта на аксесоари.

Съвети: Първият ни съвет за таванско осветление в дневната стая е LED затъмняващо осветление SMART+ MAGNET, при което може лесно да регулирате не само яркостта, но и цветовата температура в интервала от 3 000 до 6 500 Келвина.

Дизайнерски бижута е люстра на пръчка DECOR, която виртуозно преплита черния външен вид с бяло-златния вътрешен. Освен това можете да я допълните с други светлини в черно-златен стил и да създадете стилна серия в дома си.  

За сядане или лежане на дивана ви ще освети стояща лампа CONE, която се отличава с минималистичен дизайн.
Спалня

Голямо предимство на черното интериорно осветление е, че винаги се допълва от самия цвят на светлинния лъч, който създава приятна и уютна връзка между тези два цветни нюанса. Точно това е причината, поради която черните осветителни тела страхотно се вписват и в нашите спални. В общи линии, основното осветление в спалнята включва преди всичко люстра в центъра на стаята и обикновено лампи на нощните шкафчета. Те са отличен избор, особено за нощните лампи. Можете да ги допълните перфектно със стъклена крушка и дървени елементи, които ще направят стаята още по-уютна. Тя ще стане не само място за сън, но и място, което ще търсите с удоволствие за моменти на релакс, може би с добра книга в ръка. 

Съвет: За нощната масичка във вашата спалня ви препоръчваме стилна масична лампа PIPE в елегантен черен цвят. Тя става идеално съчетание с SMART+ източник, който предлага множество предимства. Това включва възможността за управление чрез приложението LEDVANCE SMART+ Bluetooth App или поддръжка на гласово управление с функциите на Google Home и Alexa.

Работна стая

Особено през последните години много от нас се преместиха (по-малко или повече) към работни ангажименти вкъщи. Ако сте сред тях и вашето домакинство включва работен кът или цяла работна стая, не можете да си позволите да не оборудвате пространството си с качествени светлини. Освен това на първо място за осветление се препоръчват лампи в помощ при работа, включително и по-малко често използваните варианти. Ще ги оцените, веднага след като ги включите за първи път. Един от тях е осветление на монитора.

Съвет: Димираща система за осветление на монитора от серията SUN@HOME ще бъде оценена предимно от вашите очи, тъй кат о нейните функции предотвратяват умората им. Те значително намаляват вредната синя част от цветния спектър. Освен това те включват и функция за биологичен ритъм, която автоматично променя цветовата температура на осветлението през деня, както и неговата яркост.

Баня

Още едно пространство в дома, в което черното осветление ще се впише перфектно, е банята. Когато мислите за закупуване на осветление, спрете се на това, което ще осветлява всички нейни части. Като всяка друга стая, основата е люстърът, но в банята не може да се избегне и осветление на огледалата. Добър вариант са и стенните светлини. Поради типичния й дизайн, който се характеризира с бели елементи (тоалетна, мивка) или сиви или черни тонове (душ кабина и душ глава, смесители за вода), дървесните или цветни декори са голямо обогатяване. При светлините за банята е добре да обърнете внимание на тяхното IP покритие. Това означава как са проектирани за контакт с вода/влага. Освен това, баните често недооценяват цветната декорация - а точно живите растения са зеленият дизайн акцент.

Съвет: За да видите себе си дамите перфектно по време на гримиране, а мъжете да се бръснат внимателно. За тази цел се предлага димиращата баня Smart+ Bath. Можете да я контролирате и чрез приложението LEDVANCE SMART+ WiFi App или чрез гласово управление с помощта на Amazon Alexa или Google Home.


Външно осветление

Вече разгледахме някои от ключовите стаи в къщата или апартамента, където черното осветление се вписва перфектно. Но нека не забравяме и външните пространства. Ако трябва да го кажем накратко, можем смело да твърдим, че осветлението в черно се вписва навсякъде навън. Първоначално на ум идват стенните осветления. Осветителните тела в този цвят (било то лампи или слънчеви осветления) са първия избор за тераси или градински пространства и съчетават перфектно атмосферата с блясъка на басейна.

Съвети: Стенното осветление не трябва да липсва във вашата градина. Удобната възможност е еднозначно LED осветление със сензор ENDURA, което реагира на движение в близостта си.

Серията ENDURA включва и интелигентна външна лампа, която ще изпълни страхотно вашия градина пътека и ще ви води, когато стане тъмно навън.

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и