Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Осветление за хранене или как да придадете вкус на храната, като изберете правилната светлина?

Осветление за кухня

отговори:

Вече сте чували, че цветът на вашата кухня може да играе важна роля за вашия апетит. Но дори и светлината може да засили насладата от храната.

Добър апетит под приятното осветление

Кухнята е мястото, където сядате със семейството си всеки ден на масата.  През свободното си време или след работа и училище, със сигурност се срещате на масата с близките си. Към вкусната храна и удоволствието от нея, би трябвало да прибавите, а не да се лишавате и от приятната светлина. Осветлението над масата за хранене трябва да бъде избрано внимателно. То трябва да изпълнява функцията, както за добро осветлениетака и декоративна.

 

Около пространството над масата за хранене не трябва да има остра светлина. Най-добрият вариант за това място, са крушки с по-бяла и топла светлинаТази светлина е най-подходяща. Ще подчертае и домашния уют и приятната обстановка в дома ви. За осветление в кухнята изборът е голям. Не се подлъгвайте обаче с много стилове наведнъж. Не трябва да изглежда, като че ли всяка лампа има различно мнениеЗа над масата за хранене е най-подходящ полилей. Различните лампи могат да възбудят сетивата ви и да предизвикат по-голяма наслада от храната и напитките, които консумирате.

 null

Кристалният полилей или друга висяща лампа ще подобри и разкраси цялото пространство. Основният момент обаче остава този, че трябва да се насладите на храната и да ви е приятно. Следователно лампата не трябва да бъде твърде близо до масата за хранене, така че чинията да свети прекалено. По този начин можете да получите главоболие и просто няма да се насладите на храната си. При добра светлина идеята за добро вино или следобедно кафе също е приятна.

null 

Лампа според формата на масата

Освен това е важно да се опитате да изберете осветление според формата на трапезната маса. Например, ако имате трапезария с кръгла или овална маса, независимо дали е малка или голяма, е подходящо осветително тяло с кръгъл абажур, който ще се справи чудесно с тази задача. Всичко ще изглежда много съгласувано и масата ще се допълва перфектно. 

null
 

И напротив, ако имате правоъгълна маса, ще изглежда страхотно ако над нея има полилей с няколко абажура. Ако изберете твърде малко осветително тяло само с един абажур или само лампа за повърхностен монтаж над по-дълга квадратна маса, може всичко да изглежда строго.

 
null 

 

По отношение на броя лампи или абажури над трапезната маса, винаги е важно колко голяма е масата. За по-големи маси осветителното тяло само с един абажур може да бъде малко. Ако ядете примерно риба, с едно осветително тяло, костта може много лесно да не бъде забелязана от човека, седящ на другия край на масата. За по-големи маси е добре да използвате осветителни тела с повече източници на светлина. Що се отнася до броя на абажурите, обикновено е най-добре да изберете осветление с четен брой абажури. Това обаче не е правило.

 

И обратното, ако сте само двама вкъщи и имате само мъничка маса за хранене, ще ви служи страхотно полилей с една крушка. Масата ще се освети колкото трябва и ще можете да се наслаждавате на храната си на спокойствие и тишина. След това местоположението на осветителното тяло трябва да е в средата на масата, така че всичко да изглежда съгласувано и естетично.

               null                   
 

Повярвайте, че изборът на подходящо осветление за вашата трапезарна маса е също толкова важен за доброто ви удоволствие от храната, колкото и споменатата по-горе декорация и цветове в помещението.

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и