Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Модерно осветление за баня Ledvance: Как да изберем правилната комбинация?

Осветление на интериора

Осветлението в банята често е подценявана, но много важна част от дома ни. Освен да е практично и приятно, важно е да се помисли и за безопасността. Разберете как да комбинирате класически и интелигентни LED лампи за постигане на перфектна атмосфера.

Банята е много специфична част от дома, що се отнася до осветлението. Трябва да се помисли за влажността и пръските вода, а и често това е пространство без прозорци, в което се нуждаем от достатъчно осветление, например за бръснене или гримиране, но в същото време от приглушена светлина, която да спомага за релаксацията и да не заслепява нощно време. С правилната комбинация от LED осветление Ledvance получавате оптималното количество светлина във всяка ситуация. 


Как да изберем осветление за баня

Обзавеждате нова баня и мислите какво осветление да изберете? Комбинацията от няколко вида източници на светлина е идеалното решение. Винаги ще имате достатъчно светлина, независимо дали трябва да се гримирате или обръснете перфектно, да се отпуснете с приятна вана или просто да използвате банята през нощта.


Перфектното осветление за баня трябва да се състои от поне три нива: 

  • Основно осветление, което задава цялостната атмосфера в банята
  • Ярка светлина, подходяща за ежедневни рутинни дейности, като гримиране или бръснене
  • Декоративно осветление за акцентиране върху отделни части или елементи на банятаПоради влажността в банята и риска от пръски вода IP степента на защита на осветителното тяло е много важна, тъй като тя определя устойчивостта му при проникване на течности. В зависимост от зоната за сигурност можете да изберете осветителни тела със степен на защита: 

  • IP44 (устойчивост срещу пръски вода) - основно осветление за бани
  • IP65 (устойчивост срещу струя вода) - индиректно осветление около душ и вана
  • IP67 (устойчивост срещу проникване на вода дори при временно потапяне) - директно осветление за душ или вана


Основно осветление за баня

Най-важният вид осветление в банята е основният източник на светлина, който осигурява достатъчно осветеност по всяко време. Това са най-вече лампи на тавана, прожектори за вграден монтаж или лампи за стена.


Температурата на цветност от 2700 или 3000 K е подходяща за основното осветление в банята. По-ниската стойност (топло бяло) спомага релаксацията и гарантира, че светлината не е твърде ярка през нощта, а от друга страна, ще се възползвате от неутралното бяло сутрин, когато се приготвяте. 


Точковите осветителни тела също са много популярни, защото разпределят светлината равномерно в цялото помещение. Чудесен вариант е лампа за таван с регулируема температура чрез стенен ключ.


Съвет: Особено сполучлив вариант за бани без прозорци е да се избере светъл цвят, който да имитира възможно най-точно естествената дневна светлина.


Интелигентно осветление за баня

Осветлението Ledvance с технологията SMART+ ни позволява да променяме яркостта или цветната температура лесно чрез приложението за телефон или гласови асистенти като Alexa и Google Assistant. С димируемото осветление за баня SMART+ можете да избирате от широка гама цветови температури от 3000 до 6500 К.


Когато се гримирате, бръснете или си правите прическа, е най-добре светлината да е насочена към вас от различни ъгли, за да е равномерно разпределена. Ето защо препоръчваме да добавите към осветлението на тавана и осветление на огледалотоLED димируемото стенно осветление за баня SMART+, поставено от двете страни на огледалото, гарантира, че няма да пропуснете нито един детайл, докато се приготвяте. 


Осветление за баня LEDVANCE SMART+: подходящата светлина за всяка ситуация


Декоративно осветление за баня

С помощта на осветлението можете лесно да превърнете банята си в собствен спа център. Нуждаете се само от LED лента и можете да се наслаждавате на цветотерапия в уюта на дома си. Например, димируемата лента SMART+ FLEX ви позволява да избирате от до 16 милиона цвята. Можете например да изберете успокояващо зелено, стимулиращо червено или весело жълто, но също така и дискретно бяло, с което можете да поставите светъл акцент върху интересен елемент в банята.

За да добавите допълнителен акцент в помещението, можете да се снабдите с аксесоари за баня с вградена LED подсветка. В нашата оферта можете да намерите например стенна закачалка, поставка за кърпи или рафт с подсветка.Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и