Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Какво осветление да изберете за детската стая?

Осветление за детска стая

отговори:

Когато купувате детско осветление, не гледайте само хубавия му външен вид, но и функционалността и безопасността му.


Изборът на детско осветително тяло не трябва да се подценява. Детето прекарва много време в стаята и се учи, пише задачи и др., така че стаята трябва да бъде много добре осветена. Но внимавайте, при много малките деца да не гледат директно в лампата. Втората важна предпоставка за детската лампа е нейната безопасност, вероятно всеки родител знае колко любопитни са децата.

 

Полилеи от различни цветове и форми

Както при другите осветителни тела, не забравяйте да вземете предвид размера на стаята, броя и оформлението на прозорците, цвета на стените, мебелите и килимите. Тъй като детската стая служи не само като спалня, но е и стая за игра, а по-късно и училищна стая, една лампа със сигурност няма да е достатъчно. Тя се основава на централно осветително тяло. Ако имате нисък таван, изберете осветително тяло, монтирано на повърхността, а за по-висок таван - полилей. Така или иначе, може да избирате от невероятно широката гама от форми и размери, от прости тавански лампи с изображения, до спотове във формата на футболна топка, до полилеи с формата на самолет. Винаги използвайте осветление с абажур.


 

Разбира се, когато купувате детско осветлениетрябва да купите и крушки, които да му сложите. Не забравяйте, че детската стая е често пълна с цветове, които се променят под различните видове електрически крушки. Топлите цветове подчертават крушките с нажежаема жичка, докато хладните цветове акцентират на флуоресцентни лампи. Най-малкото изкривяване от оригинала е при класическите и халогенните крушки, които обаче най-малко пестят ток. Напоследък все по-популярни са LED крушките, които са много икономични и светят в различни цветове.

 

Детската лампа трябва да е гъвкава

Апликът е подходящ за зоната за спане, а интензитетът на светлината трябва да бъде избран според възрастта на детето. За малко дете ще е достатъчна по-малко блестяща светлина, която ще му позволи да заспи спокойно и можете да я използвате и при смяна на памперси. За по-големи деца, които вече четат преди лягане, е за предпочитане осветление с по-голяма интензивност. До детското легло е подходяща лампа за ориентация. Съдържаща сензор за движение, така че да се включва автоматично и след кратко време отново да се изключва. Освен това, е преносима и идеално се побира в ръката на малко дете. Някои лампи за ориентация също могат да светят слабо, но през цялата нощ, така че детето да не се страхува от тъмнината.

 
 

Когато обзавеждате стая за ученик, обърнете специално внимание на осветлението за бюрото. За писане препоръчителната стойност на интензитета на светлината е 500 lx. Настолните лампи са най-добри, защото могат да се движат около масата, и да променят посоката и интензитета на светлината. Най-хубавото е, че повечето лампи имат гъвкаво рамо, така че детето просто регулира ъгъла на светлина. За да се избегне засенчване на зоната за писане или четене, пишещото с дясната ръка дете трябва да има лампа от лявата страна, а пишещото с лявата ръка - от дясната страна на бюрото. Лампата трябва да облъчва областта от височина около 30 см (в зависимост от височината на детето), а ъгълът на падане трябва да бъде от 60 до 70 градуса. За да се избегне заслепяването на лампата, осветителното тяло трябва да има непрозрачен абажур и крушката не трябва да стърчи от него. Също така не забравяйте, че лампата трябва да стои на твърда и равна повърхност, за да не падне. Когато работите на бюрото, е добре да има и друг източник на светлина в стаята, така че когато обърнете очи от лампата да няма такъв рязък преход на светлина, който да доведе до умора на очите. За детските стаи не са подходящи лампиони и осветление с дълги кабели.

 

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и