Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Как да изберете осветление в бохо стил

Новини и обяви

Свобода, безгрижие и пространство за креативност. Завършете вашия дом с осветление, вдъхновено от бохо стила.

Разпуснат живот или също бохемски живот. Това е точно това, което може да очаквате, ако следвате стъпките на бохо стила в декорацията на вашия дом. Той е дефиниран предимно с небрежност и свобода, отнасяйки се към своите носители, боемите. Те са ходили по нашата планета от 18-ти век, и тяхната характерна черта беше съпротивата срещу правилата. Това се отразява и в любителите на този стил и днес. Позволете си да се плените от бушуването и просто изберете това, което ви харесва за вашия дом. Включително бохо светлини.


Как да разпознаете бохо стила?

Както вече споменахме, може да забравите за установени правила. В бохо стила се отличава игривост в разположението и материалите, но също така и неограничени възможности при избора на мебели и декорации. Въпреки това можем да намерим типичен характер: специфични спомени към природата, естествени материали, и изработени ръчно художествени елементи. Затова дърво, естествени цветове, различни платове или честа употреба на цветя и билки играят важна роля в бохо интериорите.

Бохо светлини 

Нашето онлайн магазинче е правилното място, където можете да разгледате, ако искате да добавите красиво осветление на вашия бохо интериор.

Количество и разположение

Питате се колко светлини да вземете за бохо интериора? Ние не знаем отговора, защото бохо стилът не задава ограничения. Но няма нужда да преувеличавате. Идеалното решение е да разположите по-голям брой по-меки светлини из целия интериор, за да постигнете наистина уютна атмосфера. Централната или светилка с подвес, която ще доминира в стаята, ще ви помогне адекватно да осветите, но в същото време да не потиска красотата на другите декорации. Можете да я допълните със стояща или масична лампа на места, където се налага по-интимна атмосфера. Различни видове лампички или гирлянди също ще осветляват пространствата около вас.


Оттенъци на осветлението

Първо трябва да помислите за целта на стаята, която бохо светлините ще допълнят. По-типични и елегантни решения обикновено са с топли цветови оттенъци. Идеалната опция е източник на светлина, при който можете да варирате интензивността на осветлението с течение на времето. Например, димерни крушки, които могат да променят работния ви режим в секунди в релаксиращ вечер с любимата ви книга.

Материали

Естествените бохо декорации трябва да се комбинират със сходно стилизирани светлини. Търсете такива, които няма да прекъснат концепцията на стаята. Светлини, които съдържат дървени или метални елементи, са най-добрият избор. Но не трябва да се фокусирате само върху тази класическа комбинация и може да се вдъхновявате и от светлини в бамбук, тръстика или дизайни с естествени тъкани.

Цветове

Цветът на бохо светлините отразява тяхната функционалност, както и избраните материали. Естествените (нюд) цветове се представят предимно с бежови, пясъчни или кафяви цветове. Ако мислите за по-изразителни контрасти в интериора си, не се страхувайте да използвате по-наситени и по-смели цветови оттенъци.

Наши най-добри съвети за бохо светлини

Централно осветление

Ако стаята ви е по-голяма, концентрирайте се върху избора на светлина, която да освети всеки ъгъл на стаята. Пример е дневната стая, свързана с кухня и трапезария. Люстърът Boho на въже лесно може да постигне това. Благодарение на диаметъра си от 45 см и силната си интензивност на осветление, той също ще украси по-големи стаи. Голямото му предимство е голямото разнообразие, тъй като в момента предлага четиринадесет цветни версии, в повечето случаи допълнени с долна част от ратан.Вторият ни съвет е люстърът PENTAGONE на въже. Това е типичен пример за бохо стил. Тъй като е направен от дърво, имитиращо бамбук, той приема характеристики на дърво с възли и изключителна текстура.


 

Подови лампи

Интериорните лампи са най-типичните представители на бохо светлините. Това се дължи на факта, че те направо изпъкват всички други декорации с техния нежен светлинен ефект. Подовата лампа WIRE с височина 145 см комбинира черен и златист метал. Тя ще служи идеално близо до дивани или други места за сядане и релакс, характерни за бохо стила.

Ако предпочитате по-цветни варианти, подовата лампа AYD ще ви позволи да избирате от множество от тях. Тя е налична в 24 различни варианта.

Масични лампи

Масичната лампа Globo е истинско съкровище, което ще обичате, когато я включите за първи път. Тя е направена от регулярни фиби от бамбук, с малки промеждутъци между тях. С натискане на превключвателя ще пуснете лъчи в стаята, които ще ви напомнят за слънчевите лъчи. 

Солните лампи не са само красиви, но също така са полезни за вашето здраве. В стаите, където се поставят, те значително подобряват качеството на въздуха. Техният секрет се крие в отрицателната йонизация на въздуха, която помага на хората с проблеми с циркулацията, дихателните проблеми, както и на астма и алергии. В същото време те укрепват имунната система, облекчават проблеми с храносмилането и главоболи и помагат при борбата с безсъние. Всяка лампа е естествен камък и оригинал, така че няма да намерите две еднакви солни лампи по целия свят.

Външно осветление

Бохо стилът не е само за вътре в къщата. Можете да го имате и навън с външни гирлянди, които, с дължина до 12 метра и десетки светлини, ще превърнат нощта в градината ви в магична.

Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


© 1993-2024 Donoci®. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и