Levý banner
Pravý banner
меню
0 0,00 лв.
Купете още за 180 лв. и ще ви доставим стоката БЕЗПЛАТНO.
категория

Как да изберем осветление за коридора или антрето?

Други интериори

отговори:

Дори и само да минавате по коридора, за да е безопасно е необходимо да бъде правилно осветено. Подходящи са и лампите за ориентация.

Коридорите или фоайетата са една от зоните, през които просто минаваме и не ги използваме за по-дълъг престой, но това със сигурност не означава, че трябва там да е тъмно. Напротив. За безопасност и ориентация е необходима достатъчно силна светлина.

 

Таванните осветителни тела са идеални

Най-подходящият тип осветление на коридора са таванните лампи, монтирани на повърхността. Те, както подсказва името, са прикрепени директно към тавана, така че имат плитка дълбочина, а коридорът е осветен от възможно най-голяма височина. Опаловите осветителни тела са много популярни. Полилеите се използват по-рядко за осветяване на коридора, тъй като може да пречат поради височината си.


 


 


Друг вид лампа за коридора, която да допълва таванната лампа или полилея, или пък напълно да ги замества (в зависимост от размера и формата на коридора) са луничките. Те могат да бъдат закупени в различни видове и форми. Най-основното разделение са насочващите спотовете, а след това спотовете. Спотовете са насващи се осветителни тела, които могат да се въртят в различни посоки. Например, можете да ги използвате там, където имате някои интересни дизайнерски елементи или картини, които искате да подчертаете. Осветлението за картини е още по-подходящо за осветяване на картини или снимки. Лампите за вграждане се използват за предизвикване на приятна атмосфера. Те са вградени в тавана или в добавен гипсокартон. Предимството е, че тези лампи не привличат прах и не нарушават чистата линия на тавана. А някои лампи за вграждане могат да бъдат завъртани и в различни посоки.Ще оцените и лампите за огледало, с които можете да проверите дрехите си за последен път, преди да излезете. Затова препоръчваме да разгледате предложението за лампи над огледало. Ще намерите осветление с различни форми - например дълги флуоресцентни тръби или лампи.

Полезни лампи за ориентация

Ако имате малък коридор, ще бъде достатъчно да го осветите с аплик, който може да бъде под формата на декоративна лампа или монтиран директно върху стената. Апликът ще бъде полезна дори в случай на голям коридор, когато само една лампа на тавана не е достатъчна.
 

Ако ходите до тоалетната през нощта или пиете вода, със сигурност ще оцените лампите за ориентация в коридора. Някои видове са проектирани да се включват автоматично, когато сензорът им засече движение. Други светят приглушено през цялата нощ. И двата типа могат да се изключат автоматично. С ориентировъчните лампи не е нужно да се притеснявате да не се ударите в нещо през нощта, а също така е добре, че те излъчват по-малка светлина от обикновените лампи, така че няма да ви будят през нощта. Има и мини лампи за контакт.


Попитайте ни каквото желаете

Мирела

Ще Ви помогна с Вашите въпроси.

024928465(Пон-Пет, 09-17:30 ч.)

Попитайте ни
 
    


Препоръчителни продукти

225,90 лв.

136,90 лв.
Налично в склада над 50 бр.
наличен на склад
бр

BL1488

© 1994-2024 Donoci s.r.o. Всички права запазени. Информация за обработка на лични данни. и